nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

arcadis gaat kanaalbodem kabels en leidingen twentekanaal in kaart brengen

Terug

Arcadis gaat kanaalbodem, kabels en leidingen Twentekanaal in kaart brengen

Adviesbureau Arcadis heeft van Rijkswaterstaat opdracht gekregen onderzoek te doen naar de kanaalbodem, kabels en leidingen en flora en fauna in het Twentekanaal tussen Delden en Enschede. Het is kaart brengen hiervan moet ertoe leiden dat aannemers die meedoen aan de aanbesteding van de kanaalrenovatie goed kunnen inschatten wat er precies moet gebeuren. Met de opdracht is een bedrag van 2,7 miljoen euro gemoeid.

Onlangs werd bekend dat het project verruiming Twentekanalen extra geld krijgt van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De verdieping van de Twentekanalen zorgt voor een impuls voor de regionale economie en werkgelegenheid. Grotere schepen kunnen de omliggende havens en bedrijven in Twente bereiken. Het afgelopen jaar werd bij Delden tevens de sluis al aangepakt. Deze zal in de toekomst ook op afstand worden bestuurd voor een snellere doorstroom.

Bij inspecties is gebleken dat een deel van de damwanden in het kanaal slechter was dan voorzien. Ook waren er onzekerheden rondom de grondwaterbeheersing. Rijkswaterstaat heeft daarom eind 2017 de aanbesteding voor de verruiming van de Twentekanalen moeten intrekken. De afgelopen maanden is door betrokken ondernemingen, gemeenten, Regio Twente en provincie Overijssel intensief overleg gevoerd met het Rijk. Dit had maar één doel, de minister overtuigen van de noodzaak van de verruiming en te nemen extra maatregelen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.