nu
Weerbericht Delden
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
lichte regen
16:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

band proost moet delden doen trillen tijdens de nacht

Terug

Band Proost! moet Delden doen trillen tijdens De Nacht

De nieuwe organisatie van de Nacht van Delden heeft de muzikale opstelling voor zaterdag 14 juli bekend gemaakt. DJ Jan Smit en de coverband Proost! moeten vanaf het 12 meter brede podium op het Ressingplein Delden doen trillen. “Vanaf 21.00 uur gaat de bar open en worden de luidsprekers ingeschakeld. We gaan er samen met de inwoners een geweldig feest van maken.”

Twee weken geleden werd bekend dat het jaarlijkse evenement toch doorgang vindt. Een grote verrassing voor veel inwoners. Eind mei liet de Stichting Meifeesten Delden immers weten dat het feest niet zou doorgaan. Voor een groepje Deldenaren bleek het een onverteerbaar idee om aan de traditie van 16 jaar een (voorlopig) einde te maken. Onder de naam ‘Evenemententeam Delden’ werd een nieuwe stichting opgericht en kon na veel overleg het sein op groen.

De plannen zijn inmiddels verder uitgewerkt en de voorbereidingen lopen voorspoedig. “We zijn heel blij dat we deze band hebben weten vast te leggen”, zo laat de organisatie weten. “Proost! komt met een explosieve en energieke show en 120 superhits van de top-40 tot feestmuziek naar Delden toe.” Aan de opzet wordt verder zo min mogelijk getornd. “Door de aanpassingen aan het Ressingplein schuiven we wel een stuk door naar achteren. Op het stuk voor de ‘Pijp van Schneider’ hebben we meer ruimte dan op het stuk richting de Langestraat.”

Hoewel er weinig tijd in om alles te regelen, wordt er ook geprobeerd om de samenwerking met de Deldense verenigingen in stand te houden. Die leveren traditioneel het personeel achter de bar. “Het moet een evenement blijven dat breed wordt gedragen, en we zijn dan ook de verenigingen in gesprek. Er moet echter nog veel worden geregeld dus het is even afwachten of dat allemaal op tijd geregeld kan worden.”

Nieuwe munten

De Nacht van Delden heeft een nieuwe organisatie en dat betekent ook dat er nieuwe munten komen. De paarse munten van de Stichting Meifeesten Delden zijn op 14 juli dan ook niet geldig. “Onze insteek is om ook volgend jaar de Nacht van Delden te organiseren, maar we gaan na afloop eerst evalueren. Bezoekers die op 14 juli nieuwe munten over hebben aan het einde van de avond, kunnen deze dan ook weer inwisselen aan de kassa.

advertenties

28 jun 2018

“Kan je de oude munten nog wel inruilen? ”

Anoniem1113 28-06-2018 @ 21:55 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.