nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

bevrijdingsconcert in delden met duo hanneke rouw en masha galperina

Terug

Bevrijdingsconcert in Delden met duo Hanneke Rouw en Masha Galperina

De vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius houdt op 5 mei weer een bevrijdingsconcert. Dit jaar wordt deze op zondagmiddag gehouden van 15:30 – 17:00 uur in de Oude Blasius. “Een stijlvol en inspirerend duo is daarvoor aangetrokken: het duo Hanneke Rouw (cello) en Masha Galperina (piano). Zij spelen werken van Debussy (cellosonate in d klein, L. 135), Prokofiev (cellosonate in C groot (Opus 119) en als prachtig slot van Piazzolla: Le Grand Tango. Er mag gedanst worden op een bevrijdingsconcert.”

Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Stephen Isserlis en Anner Bijlsma. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw).

Masha Galperina (1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 is ze aldaar afgestudeerd met een 9,5 met onderscheiding voor haar eindexamen. Tijdens haar master heeft ze tevens lessen genoten van Frank Peters. Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen kreeg Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie. Masha heeft gesoleerd bij het Symfonia Jong Twente, Oost-Gelders Symfonieorkest en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van o.a. Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn. Ze is ook zeer actief op het gebied van kamermuziek. Zo heeft ze samengewerkt met de leden van het Valerius Ensemble en treedt ze vaak op met haar vaste ensembles en in gelegenheidsformaties.

Het concert wordt aan de gemeenschap van de Hof van Twente aangeboden. Het motto is: vrije toegang, vrije gift. Zie voor meer informatie: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.