nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

bioart expositie met lezing in kunststation delden

Terug

BioArt expositie met lezing in Kunststation Delden

In het Kunststation Delden is van 23 maart tot 8 mei de expositie ‘BioArt’ te zien. De tentoonstelling laat de visie zien van de voomalige Deldense kunstenaar Nicole Spit op de biotechnologie. De bijzondere Bioart objecten, zoals een voorbeeld van een levende camera, een Virtual Reality-Implantaat, een algen etende raamslak, een genetisch gemodificeerd dier met bladgroen-tatoeage en een tanden producerende mossel, zijn te zien aan de Stationsweg 1. Op 8 april geeft zij verzorgt zij tevens een videopresentatie. De expositie is te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Designer en kunstenaar Nicole Spit is opgegroeid in Delden en heeft jarenlang als product vormgever gewerkt in Enter. Nu woont en werkt ze in Castricum en gaat zij in ‘Het Kunststation Delden’ met een aantal objecten haar visie geven op de toekomst van de biotechnologie en vormgeving. Nicole Spit richt zich met haar designstudio ‘Dáárheen’ op de trends en tendensen in de samenleving zoals technologische en sociaalmaatschappelijke ontwikkelingen. Nicole is tevens lid van de Dutch Future Society, een groep van futuristen, die bijeenkomen om over trends die zij signaleren te discussiëren. Volgens Nicole is biotechnologie een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen met een verstrekkende invloed voor de komende jaren.

“Vooral de synthetische biotechnologie, waarbij men gericht DNA veranderd, roept vragen op. Het is denk ik goed om ons nu bewust te zijn van wat er allemaal al mogelijk is en welke richting we met de biotechnologische ontwikkelingen op willen als maatschappij. Mijn ontwerpen lijken soms absurd, maar we kunnen al organen printen, DNA van het ene dier gericht in het de DNA code van een ander dier plaatsen, glow-inthe-dark katten creëren en bepaalde genen aan- of uitzetten. Grote commerciële bedrijven doen op dit moment al gigantische investeringen in de biotechnologie. Waar zal dat toe leiden?”

Als een van de ‘biohackers’, een steeds groter groeiende groep van citizen scientists bij de Waag Society in Amsterdam (een centrum voor cultuur en wetenschap), kon zij experimenteren in het open wetlab en kennis opdoen op het gebied van biotechnologie. Daar heeft ze zelf ook ondervonden hoe het is om een GMO (genetisch gemodificeerd organisme) te maken, namelijk door een darmbacterie te combineren met het gen van een oplichtende kwal. “Dat gebeurde overigens onder een streng veiligheidsprotocol.”

Lezing: Opgave: info@mikc.nl en Toegang: vrije gift. Adres Stationsweg1/5 7491 CE Delden

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.