nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

delden en twickel inspiratiebron voor boek marc reugebrink

Terug

Delden en Twickel inspiratiebron voor boek Marc Reugebrink

Dat er eind negentiende eeuw bij het boren naar drinkwater, zout uit de bodem bij Delden kwam is bij de meeste inwoners wel bekend. Bij mensen van buiten Delden blijkt het verhaal nog altijd met veel interesse te worden ontvangen. Voor schrijver, dichter en essayist Marc Reugebrink is dit stukje geschiedenis zelfs de inspiratiebron geweest voor zijn boek ‘Zout’.

“Baron van Rüdersdorf Helmstadt graaft in het landelijke Lende put na put op zoek naar zuiver water. Maar al wat omhoogkomt is pekel. Het drijft hem eerst tot wanhoop en uiteindelijk tot waanzin. En dat is niet het enige wat de vondst van het zout in Lende (Delden) teweegbrengt. Alles raakt in het ongerede, de dorpsgemeenschap valt uit elkaar en uiteindelijk is het ieder voor zich.”

Marc Reugebrink is schrijver, dichter en essayist. Hij werd geboren in Nederland, maar woont al jaren in Gent. Zijn werk is meerdere malen genomineerd en bekroond. Zijn derde roman, Het grote uitstel, won in 2008 De Gouden Uil, stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs en werd genomineerd voor De Inktaap en de Gerard Walschapprijs. Daarna volgden onder meer de bekroonde essaybundel Het geluk van de kunst en de romans Menens en Het Belgisch huwelijk. In 2006 verscheen zijn veelgeprezen roman Het huis van de zalmen. Hij blogt op www.deinwijkeling.com

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.