nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

delden historisch modern presenteert plannen centrum aan inwoners

Terug

‘Delden Historisch Modern’ presenteert plannen centrum aan inwoners

Door vele klachten over verouderde openbare straatverlichting, slechte fietsenstallingen, te grote verkeersdruk van het doorgaande verkeer, weinig tot geen voorzieningen zoals bankjes en prullenbakken, weinig groen en een steeds groter wordende uiting van reclame, werd vorig jaar de werpgroep ‘Delden Historisch Modern’ in het leven geroepen. Afgevaardigden van de gemeente Hof van Twente, de Stadsraad Delden, de Deldense Ondernemers Vereniging en de politie sloegen de handen ineen om een plan te maken voor de toekomst van het centrum van Delden.

‘Hoe behouden wij Delden uniek door zijn historie maar wel aangepast aan de moderne tijd’, was de vraag die daarbij centraal stond. Nadat de werkgroep een conceptplan had uitgewerkt is contact gezocht met de Saxion Hoge school te Enschede. Twintig studenten van deze opleiding zijn vervolgens als projectopdracht van hun studierichting, aan het werk gegaan om een gedegen plan te presenteren van Delden Historisch Modern. Dit plan is inmiddels besproken in de werkgroep en met de verantwoordelijke wethouder.

De volgende stap is het presenteren van het plan aan alle inwoners, ondernemers en een ieder die het graag wil zien. Dit gaat gebeuren op een informatieavond in Partycentrum Weijenborg op 29 november van 17.00 uur tot 20.00 uur. De informatieavond zal acht onderwerpen bevatten. Middels een enquêteformulier wordt de aanwezigen om hun mening gevraagd.

De 8 onderwerpen zijn:

  • Eenrichting verkeer in de Langestraat.
  • Tijden vrachtwagens en laden/lossen.
  • Parkeren auto’s en stallen fietsen.
  • Bebordingen, reclame uitingen en terrassen.
  • Openbare straatverlichting.
  • Nieuw straatmeubilair.
  • Inrichting van de twee pleinen.
  • Stadspoort voor Delden.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.