nu 18°
Weerbericht Delden
half bewolkt
14:00
21°
onbewolkt
17:00
20°
onbewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

delden om 18.00 uur in journaalitem op de nos

Terug

Update: Kasteel Twickel, Carelshaven en centrum Delden in NOS journaal-item

De NOS heeft in het kader van de eerste Nationale Toerismetop, die vandaag in Deventer werd gehouden, een journaal-item opgenomen in Delden. In het 18.00 uur journaal werd er ingezoomd op Kasteel Twickel, Carelshaven en het historische centrum. Delden moet volgens het Bureau voor Toerisme een alternatief zijn voor de grote nationale trekpleisters zoals Amsterdam, Giethoorn en Kinderdijk.

Nederland verwacht richting 2030 een groei van 50 procent van het aantal internationale toeristen. Een betere spreiding is dan ook essentieel volgens het Bureau voor Toerisme. Maar wat vindt Delden daarvan? De bezoekers van Landgoed Twickel komen nu al overal vandaan. Maar vaak nog heel gericht. Op massatoerisme zit Twickel in ieder geval niet te wachten. Rob Bloemendal van Twickel: “Als ze hier komen moeten ze allemaal hun handen wassen, parkeren, snel een broodje eten, willen ze een folder en begeleiding. En wat doet dat met dit kwetsbare park?”

Ook Alco van Berkel, eigenaar van Carelshaven, zit niet op een ‘tweede Giethoorn’ te wachten. “Vroeger was Giethoorn heel mooi en authentiek, maar als je er nu naar toe gaat en je klopt aan bij een huisje dan is het vaak een B&B en doet er een Japanner open.” Wil van Berkel dan geen toename van gasten? Jawel, er worden straks zelfs kamers bijgebouwd. “Maar het blijft ons Twente en daar zijn we heel trots op. Uiteindelijk is het zo dat wij bepalen en zij betalen.”

De boodschap aan echte liefhebbers blijft hetzelfde. Namelijk: gewoon komen. Bloemendal: “Iedereen is hier echt van harte welkom. Het is hier ook heel fijn om te zijn, maar niet met honderdduizenden. Dat gaat niet.”

Klik hier voor de uitzending (vanaf 11 minuten).

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.