nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldenaren beklimmen mont ventoux in strijd tegen ms

Terug

Deldenaren beklimmen Mont Ventoux in strijd tegen MS

Annet Schultze, David Jansen, Erik Averdijk, Janna Rosie en Tieme Alberts beginnen op 10 juni aan een avontuur waarbij de finish op de top van de Mont Ventoux ligt. Met de klimtocht zamelt het vijftal, voornamelijk afkomstig uit Delden, geld in voor de actie ‘Klimmen tegen MS’.

MS is een ziekte die het zenuwstelsel aantast. “Monique Stege uit Delden lijdt aan deze slopende aandoening waardoor zij nog maar weinig kan”, vertelt initiatiefneemster Annet Schultze. “Ons doel is om met ons team op 10 juni 2019 samen met Monique de Franse berg ‘Mont Ventoux’ te beklimmen.” Monique wordt tijdens de beklimming door het team in haar rolstoel meegenomen. Zelf kan ze nauwelijks nog lopen. “Monique gaat fysiek langzaam achteruit waardoor zij steeds meer moet opgeven. Haar favoriete hobby, zwemmen, heeft ze onlangs moeten staken.”

Monique Stege vindt het geweldig dat haar vrienden dit voor haar doen. “Ik heb al 15jaar de diagnose M.S. maar de eerste klachten had ik al veel eerder. Ik heb de opleiding voor dierenarts- assistente gedaan en heb nog een paar jaar kunnen werken als assistente. Helaas werd dit al snel teveel waardoor ik werken moest opgeven. Het wordt de laatste jaren steeds erger, waardoor ik nog maar weinig kan. Werken, autorijden, schrijven, zwemmen lukt allemaal niet meer. Ook ben ik erg snel uitgeput, zie ik slecht en val ik steeds meer. Helaas heb ik dankzij deze ziekte trillingen en spasmen, deze worden steeds iets erger. Lopen gaat bijna niet meer, behalve kleine stukjes met een rollator. Verder zit ik vooral in een rolstoel wanneer ik ergens heen ga, of op bezoek ga.”

Vorig jaar moest ze ook haar hobby aquafit opgeven. “Dit vond ik verschrikkelijk en was erg zwaar, vooral omdat ik al zoveel heb moeten opgeven. Daarna heeft mijn vriendin Annet Schultze mij verrast met dit geweldige initiatief.”

Verschillende initiatieven

In de aanloop naar de klimtocht worden verschillende evenementen gehouden om geld in te zamelen. Op zondag 12 mei is er tussen 12:00 tot 15:30 een high tea bij Gasterij ’t Oaldershoes. Een gedeelte van de opbrengst wordt gedoneerd worden aan het team. Reserveren hiervoor kan bij Gasterij ’t Oaldershoes, per mail: info@oaldershoes.nl of telefonisch: 074-3761428.

Op 19 mei wordt er van 11:00 tot 15:00 een fotoshoot gehouden door Doggyvents in Delden. Bij deze gelegenheid kunnen hond en baasje zich samen op de foto laten zetten. Meer informatie is te vinden op de website van Doggyvents onder het kopje agenda. www.doggyvents.nl

Op 24 mei vanaf 21:00 is er een benefietavond zijn bij ‘Eetcafé de Burgemeester’ in Delden. Hier zal een ‘serious request’ georganiseerd worden waarbij mensen een plaatje kunnen aanvragen voor een donatie. Rond middernacht vindt er een loting plaats voor iedereen die plaatjes hebben aangevraagd, met leuke prijzen. Hierover later meer.

Mensen die het initiatief op een andere manier willen steunen, kunnen kijken op de actiepagina: https://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/met-...

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.