nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldenaren bezoeken in een dag 16 teslalaadstations in nederland

Terug

Deldenaren bezoeken in één dag 16 Tesla-laadstations in Nederland

Nog in het donker vertrokken Hans Baake en zijn zoon Thijm op zondagochtend met hun Tesla uit Delden. Het doel was om in één dag alle Tesla-laadstations in Nederland te bezoeken en overal minimaal een kwartier te laden. “Zestien laadstations in 14 uur tijd over een afstand van bijna 1000 kilometer.”

Sinds augustus 2018 rijdt Hans Baake in een Tesla Model X 100D. Zijn zoon Thijm heeft vader ertoe aangespoord elektrisch te gaan rijden. De 14-jarigige scholier was altijd al geïnteresseerd in auto’s en met name elektrische auto’s. Door zijn enthousiasme is zijn vader zich gaan interesseren in Tesla en heeft uiteindelijke en elektrische auto aangeschaft.

In een speciale app en op de website van Tesla is een overzicht te vinden van de zogenaamde Superchargers. Dit zijn laadstations waar iedere Tesla-bezitter gratis en snel kan laden. In ongeveer 30 minuten is de auto weer voor 80 procent opgeladen. In Nederland zijn er 17 Supercharger Stations met in totaliteit 242 Superchargers. Vader en zoon hebben het plan opgevat om in één dag alle Supercharger Stations in Nederland aan te doen en overal minimaal een kwartier te laden. Volgens de berekeningen die ze zelf gemaakt hebben moet dat lukken en zijn ze 14 uur onderweg en rijden ze bijna 1.000 kilometer. Helaas was op zondag het station bij de Tesla-fabriek in Tilburg gesloten, dus werd het doel op 16 ‘stops’ bepaald.

Om 07.00 uur ’s ochtends vertrokken ze uit Delden voor hun rit door heel Nederland. Via Zwolle, Emmeloord en Drachten kwamen ze via de Afsluitdijk aan in Noord-Holland. Hier werd onder andere het grootste station in Badhoevedorp bezocht. Via Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, keerden ze uiteindelijk iets voor 21.00 uur weer terug in Delden.

Het werd dus een geslaagde missie en een leuke ervaring. Hans Baake: We hebben precies gereden op het tijdschema zoals dat van tevoren bedacht was. We waren om 20.38 uur thuis. Alle 16 stations hebben we bezocht en overal is de auto precies 15 minuten geladen. De ene keer zat er 160 kilometer tussen 2 stations, de andere keer maar 20 kilometer. Het was een mooie dag en we hebben veel gezien. Zelfs de nieuwe Tesla model 3 die pas sinds donderdag op de weg is.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.