nu -2°
Weerbericht Delden
onbewolkt
22:00
-4°
onbewolkt
01:00
-5°
onbewolkt
04:00
-7°
onbewolkt
07:00
-7°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldens echtpaar bruggink viert diamanten huwelijk

Terug

Deldens echtpaar Bruggink viert diamanten huwelijk

Gerrit Bruggink (87) en Willie Bruggink-Wes (86) hebben op donderdag 14 december hun diamanten huwelijk gevierd. Het Deldense echtpaar, tegenwoordig woonachtig in de Stadshagen, stapte precies 60 jaar geleden in het huwelijksbootje.

Gerrit werd in Zutphen geboren, maar kwam niet lang na zijn eerste verjaardag naar Delden waar hij aan de Noorderhagen kwam te wonen. Willie is geboren Deldense en bracht haar jeugd door op een kleine boerderij aan de Brinkweg. Toen ze allebei zeventien waren sloeg de vonk voor het eerst over en kregen ze een relatie. Helemaal toevallig was dat niet omdat ze elkaar al van kinds af aan kenden en ook klasgenootjes waren op de bewaarschool aan het spoor.

Omdat er nauwelijks huizen beschikbaar waren in die tijd, moesten Gerrit en Willie wachten met trouwen. Na een verkeringsperiode van zo’n tien jaar was het zover en gaven ze elkaar op 14 december 1957 het jawoord. Twee jaar later werd de eerste van vier kinderen geboren. Gerrit verdiende zijn geld ondertussen in de metaal- en textielindustrie in Enschede en kreeg later een baan bij Servo in Delden. Ook was hij actief bij de vrijwillige brandweer in Delden. Willie bleef thuis bij de kinderen had veel plezier in het maken van kleding en tuinieren.

Door de jaren heen woonde het gezin op flink wat plekken in Delden, onder andere aan de Beatrixstraat, Nieuwstraat, Langestraat Julianastraat en Margrietstraat. Nu wonen Gerrit en Willie al 8 jaar in de Stadshagen. “Dat was wel even wennen, maar bevalt inmiddels goed. We zijn nog erg zelfstandig en de vier kinderen en zes kleinkinderen wonen daarnaast in de directe omgeving en komen geregeld op bezoek. We hebben niets te klagen.”

advertenties

15 dec 2017

“Oude (ex) buren Gerrit en Willie van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal in jullie leven. Groeten Fam J. A. Nijland”

Toon Nijland 15-12-2017 @ 23:04 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.