nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldens hemelvaartfeest weer voor de deur

Terug

Deldens hemelvaartfeest weer voor de deur

Geen programma en Hemels Delden op zaterdag

Duizenden mensen uit Delden en de wijde regio trekken op donderdag 25 mei weer naar het centrum van Delden om de Hemelvaartsfestiviteiten bij te wonen. De dag wordt traditioneel afgetrapt met de Fiets4Daagse, georganiseerd door fietsclub De Twickeltrappers en de VVV. Om 10.00 uur gaat net als de afgelopen jaren de rommelmarkt en de braderie van start. Op het Ressingplein is weer een muziekpodium opgebouwd waar de Deldense band ‘Tik maar af’ vanaf 12.00 uur zal spelen. De kermis is op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag te vinden op de Cramersweide. Op het Keszthelyplein is de biergarten inmiddels niet meer weg te denken.

Waar de donderdag bolstaat van de activiteiten blijft het op de dagen die daarop volgen rustig aan de Langestraat. Op de vrijdag waren er de afgelopen jaren ook geen activiteiten, maar op de zaterdag was er van alles te doen in het centrum. De zeepkistenrace, het ringsteken en optredens van onder anderen Ernst en Bobbie waren de afgelopen jaren een groot succes.

Veel interesse van de Deldense Ondernemingsvereniging in een programma op zaterdag is er echter niet. Mede omdat hiervoor de straat moet worden afgesloten. “Daarom is er dit keer besloten om de zaterdag uit het programma te halen”, vertelt Wim Aarsen van de Hemelvaartscommissie. Een gevolg daarvan is dat ook het feest ‘Hemels Delden’ op zaterdagavond niet doorgaat. “De kosten konden door de aanwezigheid van de tent voor de middagoptredens worden gedeeld. Dat is nu niet het geval waardoor het feest niet doorgaat.”

Op de zondag is er wel weer een oldtimer evenement aan de Langestraat. De Miniclub Oost-Nederland zal ook dit jaar tientallen oude voertuigen naar Delden halen. Op zondag is er eveneens een randprogramma met onder andere muziek.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.