nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldense kerstmarkt staat weer voor de deur

Terug

Deldense Kerstmarkt staat weer voor de deur

Vuurkorven, sfeerverlichting, kerstbomen, zangkoren en zo’n honderd kerstkraampjes. In het centrum van Delden wordt op zaterdag 15 december van 15.00 uur tot 21.00 uur de jaarlijkse kerstmarkt gehouden. De kerstmarktcommissie van de Deldense Ondernemersvereniging heeft ook dit jaar weer gezocht naar een balans tussen traditie en vernieuwing. Wim Aarsen: “We hebben weer ons uiterste best gedaan om in Delden de gezelligste kerstmarkt van Delden neer te zetten.”

Ten opzichte van 2017 zijn er weer een aantal wijzigingen doorgevoerd. Aan de traditionele ingrediënten wordt niet getornd, maar de organisatie probeert waar mogelijk verbeteringen aan te brengen. Wim Aarsen: “Vorig jaar hebben we een test gedaan met de opstelling van de kraampjes. Deze werden deels met de rug tegen elkaar middel op de Langestraat gezet. Dat is zo goed bevallen dat we dit nu overal doen.” Het grote voordeel is dat de versierde etalages van de ondernemers veel beter zichtbaar zijn. “Daarnaast verleng je als het ware de markt omdat de twee looprichtingen hebt met verschillende winkels en kraampjes.”

Wat ook opvalt is dat de ijsbaan weer terugkeert op het Ressingplein. “We moeten ons als commissie houden aan het beschikbare budget. Daarom was het de afgelopen twee jaar niet mogelijk om de ijsbaan naar het centrum te halen. Nu kan dat gelukkig wel.” De baan is vooral populair bij kinderen en werkt sfeer verhogend. “Hij krijgt dan ook een prominente plek op het Ressingplein aan de kant van de Langestraat.”

Ook dit jaar is er voor de bezoekers een afterparty. Dit keer wordt deze gehouden in een verwarmde feesttent achter de ijsbaan op het Ressingplein. De band ‘Dokter en de Heer’ verzorgt vanaf 20.30 uur de muziek. De entree is gratis.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.