nu 19°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldense scholen nemen maatregelen tegen hitte

Terug

Deldense scholen nemen maatregelen tegen hitte

De twee Deldense kindcentra en de scholengemeenschap Twickel hebben maatregelen genomen tegen de hitte die deze week wordt verwacht. De temperaturen kunnen oplopen tot boven de 35 graden.

Erve Hooyerinck

Op de Erve Hooyerinck hebben de groepen 1, 2 en 3 een aangepast rooster. Tot en met woensdag duurt de schooldag voor deze klassen niet tot 14.15 uur maar tot 11.45 uur. Ook een van de groepen 6 werkt volgens dit rooster. Dat heeft te maken met de afwezigheid van een airco in het klaslokaal. De komende dagen wordt gekeken of het rooster ook de rest van de week geldt. De overige klassen hebben vooralsnog les volgens het normale schema.

Magenta

IKC Magenta heeft de ouders afgelopen vrijdag laten weten vooralsnog geen aanpassingen te doen aan de lestijden. “Minder uren naar school is voor ons geen optie omdat deze dan voor de zomer weer gecompenseerd moeten worden. Daarnaast worden ouders geconfronteerd met het opvangen van de kinderen en waar dat niet mogelijk is, is de school verantwoordelijk. Aangezien de eindtijd al rond 14.15 ligt, zal het effect van het invoeren van een tropenrooster niet heel groot zijn.” Wel wordt er tijdens de lessen rekening gehouden met de warme en voor voldoende drinken gezorgd.

Scholengemeenschap Twickel

Op scholengemeenschap Twickel worden de lessen ingekort van 45 minuten naar 35 minuten. Hierdoor eindigt de laatste les net na 12.30 uur en wordt het heetste deel van de dag gemeden. Voorlopig geldt deze maatregel tot en met woensdag. Dan wordt gekeken of het korte lesrooster ook op donderdag en vrijdag wordt ingesteld.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.