nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldense schrijft autobiografie over kinderverwaarlozing seksueel misbruik en eenzaamheid

Terug

Deldense schrijft autobiografie over kinderverwaarlozing, seksueel misbruik en eenzaamheid

Aansluitend op de Week tegen Kindermishandeling, is op 9 december de boekpresentatie ‘Ondankbaar Loeder’, geschreven door Saskia Freichmann-Wijsbeek uit Delden. Zonder een blad voor de mond te nemen, beschrijft zij de impact van kinderverwaarlozing en seksueel kindermisbruik in haar leven. “Ik heb mijn autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’ geschreven als waarschuwing aan ouders, kinderen en omstanders. Als ervaringsdeskundige wil ik het taboe doorbreken door hier in familieverband met elkaar over te praten”, aldus Saskia. ‘Ondankbaar Loeder’ is direct te bestellen via: www.ondankbaarloeder.nl

“In Nederland groeien ruim 118.00 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt aandacht gegenereerd, niet alleen voor de aard en omvang van het probleem, maar ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Met deze autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’ hoop ik ouders, kinderen en omstanders een steun in de rug te bieden. Ook is het bedoeld als aansporing om hulp te zoeken.”

De gevolgen van kindermishandeling

De gevolgen van kindermishandeling zijn groot. Zo heeft een mishandeld kind, naast al het emotionele leed, bijvoorbeeld meer kans op een psychiatrische stoornis, depressie, angststoornissen, drugsgebruik en seksueel risicogedrag. “Als peuter at ik alles wat mij voorhanden kwam. Modder, rauwe knoflook en zelfs een spons vol schuim van de shampoo, verdwenen in mijn mond. Er werd alleen om gelachen. Niemand die zich afvroeg waarom ik dat deed”. Genoemde gevolgen zijn ook te vertalen in kosten voor de Nederlandse samenleving: naar schatting 1 miljard euro per jaar. “Genoeg redenen dus om kindermishandeling te voorkomen of in een vroegtijdig stadium te stoppen.”

Autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’ biedt steun

De officiële definitie van kindermishandeling is vastgelegd in de Jeugdwet. “Het gaat om mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik. Maar ook om kinderen die getuige zijn van gezinsgeweld, omdat ook dat negatieve gevolgen kan hebben voor kinderen. In de praktijk komen in een gezin waar sprake is van kindermishandeling vaak meerdere vormen tegelijk voor. Ik was continu op zoek naar warmte en geborgenheid. Ik dacht bij een echtpaar een veilig en warm nest te hebben gevonden. Gelaten liet ik mij door hem verkrachten, want ik was bang om ook deze vriendschap te verliezen. Thuis zou ik toch niet geloofd worden, en op steun hoefde ik niet te rekenen”, vertelt Saskia. “Eenzaamheid en niet geloofd worden door je ouders en omstanders, zijn onderwerpen van mijn autobiografie. Eigenlijk is dit ook de reden waarom ik mijn autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’ heb geschreven. Het biedt kinderen, ouders en omstanders een steun in de rug en is een aansporing om hulp te zoeken. De eerste recensies op onder andere Facebook zijn hartverwarmend”.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.