nu 13°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
12°
half bewolkt
08:00
15°
geheel bewolkt
11:00
17°
lichte regen
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldense teams carbagerun 2017 nog volop in de race

Terug

Deldense teams Carbagerun 2017 nog volop in de race

De twee Deldense teams die meedoen aan de zomereditie van de Carbagerun, hebben op donderdag ruim de helft van de ruim 3000 kilometer afgelegd en zijn ondanks enkele tegenslagen nog altrijd volop in de race. Komanda Mažai Talentas en de Happy Grill Scrappies laten Litouwen nu even achter zich en zijn onderweg naar Letland en Estland. Daarna gaat het weer richting het zuiden met Vilnius in Litouwen als finish.

De drie Deldense vrienden Remco Bakhuis, René Geerdink en Marc Brinkcate liepen op dinsdag tegen problemen aan met de ABS van de auto, maar een lokale Volvo dealer in Duitsland heeft de wagen gratis gerepareerd. Op woensdag werd onder andere een bezoek gebracht aan de beruchte Wolfsschanze waar Adolf Hitler veel tijd doorbracht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ondanks de kleine tegenslag met de auto is de moraal nog altijd goed. “Op de campings is het 's avonds goed vertoeven. De sfeer tussen de verschillende teams is opperbest. De opdrachten zijn pittig, tot dusver hebben we nog geen punten binnen gehaald. De opdrachten van gisteren waren: fles wodka van het merk Polonaise (max. 0,2 liter), condoom met cola-smaak (ongebruikt) en met een Poolse vrouw in bikini aan de finish arriveren.”

Ook de Happy Grill Scrappies kregen onderweg al met pech te maken, maar werden eveneens geholpen door een garage. Ook leek het team op de derde dag de finishlijn in Litouwen niet te halen, maar uiteindelijk werd Carbage City toch nog bereikt. Ook het behalen van punten verloop bij het team nog niet erg soepel.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.