nu 10°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
onbewolkt
08:00
10°
onbewolkt
11:00
17°
onbewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

eerbetoon aan willem mesdag met herdenkingsconcert in oude blasius

Terug

Eerbetoon aan Willem Mesdag met herdenkingsconcert in Oude Blasius

Op 8 januari 2018 overleed de Deldense kerkmusicus, organist, orgeldocent, beiaardier, dirigent, componist en tekstdichter Willem Mesdag. De Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius houdt ter nagedachtenis aan deze hoogstaande, veelzijdige en invloedrijke kerkmusicus een herdenkingsconcert, op zaterdagavond 2 februari, om 19:30 uur, in de Oude Blasius.

“Het programma is een eerbetoon aan en passend herinneringsteken van Willem Mesdag. Uit respect voor zijn indrukwekkend cultureel erfgoed. Een royale groep betrokken musici, onder andere uit de familie Mesdag (Hans op blokfluit, Clara als alt en Matthijs als bas), zullen spelen. Verder geven onder anderen deelnemers van de roemruchte Bachdagen, landelijke instrumentalisten, de Deldense organist Louis ten Vregelaar en zijn Almelose collega Gerrit Hoekstra acte de préséance.”

Op het programma staan veel werken van Johann Sebastian Bach: orgelwerken zoals de Fuga BWV 552, het concert voor Oboe d’Amore BWV 1055 met orkest, en de cantate BWV 56 ‘Ich will den Kreuztab gerne tragen’. Verder een sonate van Händel voor blokfluit en (kist)orgel. Plus liederen met orgel, van A.C. Schuurman.

Het herdenkingsconcert van Willem Mesdag is gratis toegankelijk. In de traditie van de zeer gewaardeerde ‘Concerten bij kaarslicht’ wordt wel een vrije gift gevraagd, bij de afronding van het concert. Ieder die nog stil wil staan bij het rijke culturele leven van Willem Mesdag is welkom, op zaterdagavond 2 februari a.s. De kerk is open vanaf 18:30 uur. Het concert begint om 19:30 uur. Zie verder www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.