nu
Weerbericht Delden
lichte regen
19:00
lichte regen
22:00
lichte regen
01:00
lichte regen
04:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

eerste prijs voor amicitia bij concertconcours

Terug

Eerste prijs voor Amicitia bij Concertconcours

Muziekvereniging Amicitia heeft afgelopen zaterdag een eerste prijs behaald bij het Concertconcours in het Muziekcentrum in Enschede. De jury kende de Deldense musici 81 punten toe, genoeg om in een feestelijke stemming huiswaarts te keren.

Het bestuur van Amicitia had begin dit jaar, in overleg met de leden, besloten om de eigen vaardigheden te toetsen door deel te nemen aan het Landgoedhotel de Wilmersberg Concertconcours dat wordt georganiseerd door Muziekvereniging Excelsior uit Losser. Dit natuurlijk is nauwe samenwerking met regionale en landelijke koepelorganisaties op muziekgebied.

Deelname aan een concours vergt een nauwgezette voorbereiding. In feite speelt het orkest twee nummers die een bepaalde moeilijkheidsgraad hebben die in overeenstemming is met de divisie waarin ze is geklasseerd. Daarnaast wordt er een inspeelwerk ingestudeerd dat niet beoordeeld zal worden maar het zou erg slordig staan om een dergelijk werk slecht uit te voeren. Amicitia heeft gekozen voor Crossroads van de Goorse componist Carl Wittrock en het Jiddische nummer Shalom van Philip Sparke. In de repetities en extra repetities van de afgelopen maanden stonden deze twee nummers centraal.

Afgelopen zaterdag mocht Amicitia het spits afbijten in het Enschedese Muziekcentrum. In 25 minuten moesten de Deldenaren bewijzen wat zij muzikaal waard waren. Op het balkon tegenover het toneel is dan de verlichte loge van de jury te zien. Een jury de bestaat uit uiterst kritische maar zeer ervaren muzikanten die echt ieder detail van de uitvoering beluisteren. Met een stuk gezonde spanning hebben de Amicitia-leden hun beste beentje voor gezet. In de zaal zaten gelukkig de nodige supporters. Na afloop overheerste de tevredenheid maar dan is het best lang wachten tot het einde van de middag. In de tussentijd lieten andere deelnemers aan het concours uit Culemborg, Heerenveen en Steenwijk horen wat zij in huis hadden.

Aan het einde van de middag was er uiteindelijk het spannende moment en werd Amicitia- voorzitter Herman Loohuis gevraagd om op het toneel te komen om de uitslag en het juryrapport in ontvangst te nemen. Er ging gejuich op in de zaal toen bleek dat Amicitia met 81 punten een eerste prijs in de wacht had gesleept.

In een vrolijke stemming ging het vervolgens per bus terug naar het clubgebouw aan de Sportlaan in Delden waar een feestmaal werd aangericht. Natuurlijk werd het juryrapport uitvoerig gelezen. In dat rapport staan natuurlijk de nodige kritische opmerkingen over de uitvoering van de twee muziekwerken maar Amicitia krijgt ook de complimenten over het elan en de durf, en vooral over de inzet van de vele jonge muzikanten op het podium.

Foto: Gerard Laarhuis

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.