nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
17°
zwaar bewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

eerste recycle sint speelgoed ruilbeurs in delden groot succes

Terug

Video update: Eerste Recycle Sint speelgoed ruilbeurs in Delden groot succes

De organisatie van de eerste Recycle Sint speelgoed ruilbeurs in Delden kon voor de start op zaterdag slechts gissen naar de animo voor het initiatief. Toen een minuut na de start van het inzamelmoment de eerste mensen met bakken speelgoed voor de deur stonden, werd duidelijk dat de interesse groot was. Uiteindelijk kwamen enkele tientallen inwoners naar Stadscentrum het Parochiehuis om daar hun speelgoed een tweede leven te geven. “Wij zijn als organisatie erg blij met het verloop. In onze ogen had het niet beter kunnen gaan.”

Extra tafels

Dozen met knuffels, bordspellen en boeken werden op het inzamelmoment tussen 10.00 uur en 11.00 uur door de deuren gedragen. De organisatie moest uiteindelijk zelfs een flink aantal extra tafels uit de andere ruimtes naar de grote Dinkelzaal brengen om voldoende ruimte te creëren voor alle materialen. Ook kon er met dank aan The Readshop in Delden een inpakstation worden ingericht.

Geen waardebonnen

Hoewel in de oorspronkelijke opzet gewerkt zou worden met waardebonnen, koos de organisatie er voor om het concept nog eenvoudiger te maken. Op goed vertrouwen konden de mensen nieuw speelgoed uitzoeken met dezelfde waarde als dat wat ze hadden ingebracht. Zoals verwacht leverde dit geen enkel probleem op. Na ruim een uur ruilen waren er zelfs tafels vol met speelgoed over. In bijna alle gevallen brachten mensen namelijk meer in dan dat ze weer mee terug namen.

Goede sfeer en positieve reacties

Onder het genot van een kopje koffie of thee en pepernoten werd er volop geruild en gepraat. De reacties van de bezoekers waren louter positief en dat zorgde voor een geweldige sfeer. Organisatie: “De bezoekers kwamen niet alleen naar om te om te vertellen dat ze het een prachtig initiatief vonden, maar er werden ook nieuwe ideeën en tips gegeven om volgende edities tot een nog groter succes te maken. Wij zijn als organisatie erg blij met het verloop. In onze ogen had het niet beter kunnen gaan.”

Uitrollen in de Hof van Twente

Het doel van de organisatie is om het concept van de Recycle Sint volgend jaar ook in andere kernen uit te rollen. “Dit was voor ons een soort pilot om te kijken hoe groot de interesse was. Nu we weten dat dit initiatief breed gedragen wordt, gaan we kijken of we dit ook elders kunnen opzetten.”

Goede doel

Uiteindelijk bleven er tafels vol speelgoed over. Dit is gedoneerd aan de kringloopwinkel van Vluchtelingenwerk Hof van Twente. Wim Petersen van vluchtelingenwerk heeft er vervolgens voor gezorgd dat de spelletjes, boeken en knuffels op de juiste plek terecht kwamen.

Sinterklaasfilm voor kinderen

Tijdens de ruilbeurs Recycle Sint draaide tussen 10:30 en 11:45 uur de film Trippel Trappel – de dierensinterklaas op het grote doek van Stadscentrum het Parochiehuis. Terwijl de ouders beneden aan het ruilen waren, konden de kinderen zich boven vermaken met de sfeervolle animatiefilm.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.