nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

erve hooyerinck tovert grijze tegeltuin om tot een kleine stadsoase

Terug

Erve Hooyerinck tovert grijze tegeltuin om tot een kleine stadsoase

Bij KBS Erve Hooyerinck in Delden wordt op 22 mei om 14.15 uur de ‘dag van de biodiversiteit’ gevierd. Ouders van de werkgroep `Groen Schoolplein’ staan dan klaar om plantjes in te ruilen voor tegels uit de tuin. Deze tegels worden hergebruikt als insectenmuurtje of stapelmuurtje op het nieuwe schoolplein dat in fasen wordt aangelegd op de basisschool.

“Doe mee en tover een grijze tegeltuin om tot een kleine stadsoase in Delden in de Hof van Twente”, zo laten de initiatiefnemers weten. “Door (een paar) tegels te vervangen door planten, zien tuinen er alleen een stuk groener uit ze vervullen ook een belangrijke functie voor vogels, insecten en egel. En een groene tuin helpt tevens om wateroverlast en hittestress te voorkomen.”

Het klimaat verandert. “Ook in de Hof van Twente merken we steeds meer van de gevolgen. Het aantal extreme hoosbuien blijft de komende decennia toenemen. En in de zomer zullen we vaker last krijgen van lange perioden van hitte en droogte. KBS Erve Hooyerinck gaat daarom aan de slag met de aanleg van een groen schoolplein. Immers als we nu maatregelen nemen, kunnen we er voor zorgen dat deze extreme weersomstandigheden niet tot wateroverlast en gezondheidschade van kinderen leiden.”

“De Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en Stichting Steenbreek geloven in lokale veerkracht en vinden dat ondernemers een eerlijke prijs voor hun planten mogen krijgen. Bloemencentrum Krooshoop ondersteunt deze actie en gaf een fikse korting op de plantjes die uitgedeeld worden.Op deze manier maken we samen het verschil in Delden.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.