nu 11°
Weerbericht Delden
onbewolkt
19:00
onbewolkt
22:00
onbewolkt
01:00
lichte regen
04:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

gemeente en gildebor houd putten en stoepen vrij van blad en takken

Terug

Gemeente en Gildebor: ‘Houd putten en stoepen vrij van blad en takken’

Na twee hittegolven en lange periode van droogte viel er op donderdag eindelijk weer een beetje regen in Delden. Hoewel de gevreesde storm uitbleef, laten gemeente en Gildebor al wel een waarschuwing uitgaan over de gevolgen van forse regenval na een lange periode van droogte. Veel bomen en struiken staan op dit moment namelijk al in de ‘herfststand’ en laten veel blad vallen. Bomen en struiken doen dit voornamelijk om in deze periode van droogte te overleven.

Gildebor: “De weerberichten kondigen de eerste regenbuien weer aan. Voor het beheer van de openbare ruimte willen we ons daar nu al op voorbereiden door onder andere de goten regelmatig te vegen en de straatkolken periodiek te legen. Los van de genoemde maatregelen is het niet ondenkbaar dat we te maken krijgen met zware hoosbuien, waarbij het kan zijn dat veel blad mee spoelt naar de afvoergoten. Voor Gildebor is het onmogelijk in het hele gebied gelijktijdig alle goten en kolken vrij te houden van blad dat door de droogte is gevallen.”

Gildebor doet daarom een oproep aan de inwoners van Delden en omstreken. “Kijk in uw woonomgeving of de putten langs de stoep en op de straat vrij zijn van blad, takjes en ander vuil. Dit kunt u eenvoudigmet een hark of bezem verwijderen. Hierdoor kan het water vrij weglopen in het riool en zal deoverlast beperkt blijven. De kans dat, bij een zeer zware hoosbui,de capaciteit van het riool niet toereikend is blijft natuurlijk bestaan. Maar met uw hulp kunnen we de overlast zoveel mogelijk beperken. Wij danken u al vast hartelijk voor uw medewerking.”

Hoewel er in Delden de afgelopen jaren verschillende aanpassingen zijn gedaan op probleemplekken bij veel regenval, zijn er nog altijd veel locaties waar het water niet altijd snel kan worden afgevoerd. Hieronder de video na een hoosbui op 31 mei 2018:

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.