nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

geologisch sonderingsonderzoek op plek waar eschmolen moet herrijzen

Terug

Geologisch sonderingsonderzoek op plek waar Eschmolen moet herrijzen

De Stichting Eschmolen heeft afgelopen week een geologisch sonderingsonderzoek laten uitvoeren op de locatie waar de Eschmolen herbouwd moet worden. Het is voor de organisatie een belangrijke volgende stap in de realisatie van het ambitieuze plan.

“Samen met de constructeurs Mark Ros en Edo Brummer gaan we bekijken of de bodem voldoende stevig is om de molen te kunnen dragen”, zo laat de stichting weten. “In 1734, het jaar waarin de Eschmolen gebouwd is, werden dit soort onderzoeken niet verricht. Men vertrouwde op ervaring. En gezien het feit dat de molen ruim 200 jaar op de Deldener Es stond was dit terecht.” Omdat de molen op bijna dezelfde plek moet komen, zullen de uitkomsten van het onderzoek naar verwachting dan ook positief zijn.

De Stichting Eschmolen besloot eind 2017 het ontwerp van de nieuw te bouwen Eschmolen te versoberen. Door de ontvangstruimte onder de molen kleiner en eenvoudiger uit te voeren en in te richten wordt een bedrag van 580.000 euro bespaard. Hierdoor nemen de kansen op realisering van de herbouw van de molen aanmerkelijk toe. De totale investering bedraagt nu ruim 1.3 miljoen euro. Wanneer er gestart kan worden met de bouw is nog onduidelijk. Veel hangt af van subsidies en vergunningen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.