nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

groot feest bij boern brulft wendezoele

Terug

Groot feest bij ‘Boer’n Brulft’ Wendezoele

Op zaterdag is als onderdeel van het 25-jarig jubileum een grote boerenbruiloft gehouden bij museumboerderij Wendezoele. Voordat de huwelijksvoltrekking aan de Twickelerlaan plaatsvond, maakte de bruidsstoet een feestelijke rondrit door Delden.

Deze feestelijke tocht begon om 18.00 vanaf ’t Kip. Hierna trok de stoet onder begeleiding van muziekvereniging Amicitia via de Heilige Blasiuskerk richting De Zwaan. De paarden en wagens gingen vervolgens via de stoplichten bij Carelshaven naar de Twickelerlaan. Bij het kasteel werd de stoet nog tegengehouden. Na het drinken van een borrel, mocht de tocht voortgezet worden.

Aangekomen bij de Wendezoele barstte het feest echt los. Onder anderen burgemeester Ellen Nauta en de noabers van de Wendezoele waren getuige van de traditionele huwelijksvoltrekking, waarbij uiteraard ook een koe werd geschonken aan het bruidspaar door de vader van de bruid. Ook veel vrijwilligers van de Wendezoele vierden het grootse feest mee in authentieke Boer’n Brulften-kleding.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.