nu 13°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
12°
half bewolkt
08:00
15°
geheel bewolkt
11:00
17°
lichte regen
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

harriet krijgh opent kleurrijke concertserie delden klassiek

Terug

Harriet Krijgh opent Kleurrijke concertserie Delden Klassiek

Delden Klassiek start in september dit jaar haar 48e concertseizoen. Als één van de grootste podia in haar soort in Nederland brengt zij al jarenlang succesvol klassieke muziek van de hoogste kwaliteit in Twente. Topmusici en –ensembles uit binnen- en buitenland brengen een afwisselend programma. De zes zondagmiddagconcerten worden uitgevoerd in de Oude Blasiuskerk in Delden en beginnen om 16:00 uur.

“De concertserie kent komend seizoen een grote afwisseling. Topcelliste Harriet Krijgh opent samen met het jonge talentrijke Franse strijkkwartet Quatuor Arod de concertserie in de kerk op 22 oktober. Wat te denken van Sinfonia Rotterdam met de internationale vioolvirtuoos Simone Lamsma. ‘Absolutely stunning’ noemt de Chicago Tribune haar. Zij speelt het indrukwekkende vioolconcert van de Letse componist Peteris Vasks. Het Nationaal Opera en Concert Koor brengt variaties op het thema liefde. Het Tsjechische Trio Martinů brengt een ode aan de schoonheid van de muziek van Tsjechische componisten. Ciconia Consort speelt heel toepasselijk in februari ‘Venetiaans Carnaval’ met de bekende solisten Emmy Storms-viool en Rick Stotijn-contrabas. Als bijzondere afsluiting van de serie in de Oude Blasiuskerk speelt Música Temprana renaissance- en barokmuziek uit Latijns-Amerika en andere delen van het toenmalige Spaanse wereldrijk. Een lust voor het oor.”

“Al met al een kleurrijk programma dat zeer de moeite waard is om van te genieten. Een abonnement op de gehele serie van zes concerten kost 72 euro ofwel 12 euro per concert. Een losse kaart voor een concert kost 16 euro. Abonnementhouders van deze serie hebben het voordeel van twee concerten een prominente plaats te mogen kiezen. Bovendien hebben zij het recht om met korting een kaart aan te schaffen voor de zes intieme concerten in de bijzondere ambiance van kasteel Twickel. Ook Vrienden van Twickel kunnen deze kaarten kopen voor de kasteelconcerten.”

Foto: Marco Borggreve

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.