nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ijsbaan delden blijft gesloten ijs is veel te dun

Terug

IJsbaan Delden blijft gesloten: ‘ijs is veel te dun’

De kans dat de natuurijsbaan in Twickel de komende dagen opengaat gaat is nihil. De ijsmeesters van de IJsclub Delden hebben op donderdagochtend opnieuw gemeten en het resultaat viel niet mee. Aan de boskant komt de dikte met 6 centimeter in de buurt bij dat wat minimaal nodig is, maar aan de kant van het clubhuis is het ijs met zo'n 3,5 centimeter veel te dun.

Op woensdagavond is er op de baan een stukje sneeuwvrij gemaakt en dat lukte prima. Dit werk is op donderdagochtend voortgezet, maar veel verschil zal het waarschijnlijk niet maken. “We doen er alles aan om de ideale omstandigheden te creëren, maar het ijs groeit gewoon te langzaam aan”, vertelt Wim Pleiter van de IJsclub. “Afgelopen nacht was strenge vorst voorspeld maar dat viel uiteindelijk erg mee. Gezien de verwachtingen voor de komende dagen kunnen we met vrij grote zekerheid zeggen dat er nu niet geschaatst kan worden.”

Niet alleen voor alle schaatsliefhebbers uit Delden en omgeving is dat een streep door de rekening, maar ook de basisscholen balen. Die hadden alles al voorbereid om vrijdag te komen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.