nu 12°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

jaarlijkse herdenking bij bevrijdingsmonument delden

Terug

Jaarlijkse herdenking bij bevrijdingsmonument Delden

Op dinsdag 4 april wordt bij het monument op de hoek van de Brinkweg en Torendijk weer herdacht dat Delden op deze datum is bevrijd van de Duitse bezetting. Onder andere de kinderen van de groepen 8 van alle Deldense basisscholen komen dan om 10.30 uur weer samen voor deze herdenkingsbijeenkomst.

Sinds jaar en dag verzorgen de directe omwonenden het monument en brengen het in gereedheid voor de herdenking. Afgelopen zaterdag werd hier de laatste hand aan gelegd. De organisatie is ieder jaar in handen van een andere basisschool. Dit jaar vervult de Twickelo deze rol. Ook burgemeester Ellen Nauta zal acte de precénce geven.

Ieder jaar wordt deze herdenking gehouden op 4 april, de datum dat Delden werd bevrijd door de Canadezen die op de plek van het monument het kanaal overkwamen. In 1997 is het bevrijdingsmonument geplaatst. Sindsdien komen de oudste leerlingen van de Deldense basisscholen ieder jaar op 4 april samen aan de Brinkweg. De leerlingen leggen onder andere een krans bij het monument aan de Brinkweg. “Er moet geleerd worden van het verleden, waardoor ze blijven werken aan vrijheid.”

Foto: Nico Bloem

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.