nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

kardinaal eijk houdt lezing in oude blasius delden

Terug

Kardinaal Eijk houdt lezing in Oude Blasius Delden

Kardinaal Wim Eijk komt op dinsdagavond 27 november naar Delden voor een lezing in de Oude Blasiuskerk. De Raad van Kerken heeft het hoofd van de Katholieke kerk in Nederland uitgenodigd om zijn visie te geven op het onderwerp ‘Waardig Levenseinde’. Eijk is niet alleen kardinaal, aartsbisschop en hoofd van de Katholieke kerk, maar ook medicus en afgestudeerd arts. Hij promoveerde op een proefschrift over euthanasie. Eijk zal onder andere spreken over thema’s als het omgaan met lijden, de medische ontwikkelingen, pijnbestrijding, de rol van de overheid, de individualistische cultuur en de rol van de arts.

De lezing van Eijk gaat om 19.30 uur van start en zal zo’n 45 minuten duren. Na afloop is er voor de aanwezigen de mogelijkheid om vragen te stellen. De toegang is gratis, maar na afloop wordt wel een vrije gift gevraagd.

De lezing maakt onderdeel uit van een drieluik. Volgend jaar komen er nog twee sprekers naar Delden die die hun visie geven op het onderwerp. Op 30 januari 2019 om 19.30 uur komt pastoor Marinus van den Berg naar de Oude Blasius en op 5 maart is palliatieve arts Cees Robers in Delden aanwezig om 19.30 uur. Tot slot zal er eind maart tevens een avond worden gehouden om na te praten over het onderwerp met twee artsen uit de regio.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.