nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

kerstfair in de hagen van start

Terug

Kerstfair In de Hagen van start

Op woensdag 13 december is de jaarlijkse Kerstfair In de Hagen van 10.00 uur tot 19.00 uur. Net als voorgaande jaren staan er ruim 30 kraampjes opgesteld in het restaurant en de hal. Van eigen gemaakte kaarten, leuke cadeautjes, houtwerkstukken, haakwerkjes en Kika beren tot standjes van Amnesty international, Energetix, Jemako en Optidee. Ook worden er tassen, kussens, sieraden kerstboomkleden en kerststukken verkocht. “Er is weer een ruim aanbod met een grote variatie.”

Het is alweer het zevende jaar op rij dat er in december een kerstmarkt gehouden in de Stadshagen in Delden. De opzet is sinds vorig jaar iets anders omdat de organisatie niet langer in handen is van Wonen Delden. Doordat de woningwet is aangepast, mag de woningcorporatie zich alleen bezighouden met het bouwen, verhuren en beheren van sociale huurwoningen.

Toen standhouders Monique Vos en Saskia van het Bolscher vorig jaar hoorden dat het evenement mogelijk zou verdwijnen, hebben ze de organisatie overgenomen. “De afgelopen jaren is gebleken dat de markt voorziet in een behoefte”, vertelt Monique Vos. “Er is veel tijd en moeite gestoken in de ontwikkeling van de markt en het zou jammer zijn als dit verloren gaat. We hebben wel besloten om de markt terug te brengen tot een dag en we hebben de naam gewijzigd in 'Kerstfair In de Hagen'.”

De markt is zoals ieder jaar bedoeld voor alle leeftijden, en biedt vooral voor de oudere inwoners uit Delden en omgeving voordelen. “Senioren willen graag kerstmarkten bezoeken, maar dat is lastig als het zo koud is. Veel van deze mensen gaan dan ook waarschijnlijk niet naar de kerstmarkt in het centrum. Wij hebben daarom een prima alternatief. Onze markt is volledig overdekt en binnen is het lekker warm.” Aan interesse voor een standjes is ook dit jaar geen gebrek. “We zitten met 30 kramen op hetzelfde aantal als de afgelopen jaren. Daar zijn we erg blij mee.”

Restaurant In de Hagen is ook dit jaar betrokken bij de kerstfair. “Zij serveren tijdens het evenement verschillende winterse maaltijden die variëren van eigengemaakte erwtensoep, stampotten of heerlijke broodjes. Bezoekers worden hier bediend door jongeren met een beperking. Voor de één betekent dit dat het moeilijk is om te lezen, voor de ander dat het moeilijk is om veel tegelijk te doen. Medewerkers van J.P. van den Bent Stichting en de koks begeleiden deze mensen. Samen zorgen zij ervoor dat de bezoekers tijdens deze kerstfair heerlijk kunnen genieten van een hapje en een drankje.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.