nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

kerstmarkt delden in nieuw jasje gestoken

Terug

Kerstmarkt Delden in nieuw jasje gestoken

Op 16 december wordt in het centrum van Delden de jaarlijkse kerstmarkt gehouden. Deldens sfeervolste evenement ondergaat dit keer een aantal wijzigingen. Aan de talloze vuurkorven, sfeerverlichting en kerstbomen wordt niet getornd, maar in de opstelling van de kramen, het aanbod, de openingstijden en het afsluitende feest zijn een aantal aanpassingen aangebracht.

“De aanpassingen zijn bedoeld om het evenement nog aantrekkelijker te maken voor allen betrokkenen”, zo vertelt Wim Aarsen van de kersmarktcommissie. Zo zijn de openingstijden weer van 15.00 uur tot 21.00 uur. “We hebben een aantal jaren geprobeerd om de markt om 12.00 uur van start te laten gaan, maar dat vonden sommige winkeliers en standhouders toch te veel van het goede.”

Ook wordt er dit jaar een alternatieve opstelling van de kraampjes uitgeprobeerd. “Op een aantal plekken in de Langestraat worden de standjes midden op straat en met de rug tegen elkaar geplaatst. Op deze manier komen zowel de standjes als de versierde etalages optimaal in beeld. Ook zijn de winkels dan beter bereikbaar.” Het aanbod bij de kraampjes zal dit jaar ook wat anders zijn. “We gaan kritischer kijken naar wat de mensen verkopen. Er moet niet teveel van hetzelfde zijn, en kwaliteit gaat boven kwantiteit.”

Tot slot zal ook de afterparty dit jaar een andere locatie krijgen. Het feest eindigde voorgaande jaren telkens bij de Sevenster aan de Marktstraat. Dit jaar moet er een overdekte bar en tent komen bij de Pomp. Bezoekers van de markt en andere geïnteresseerden kunnen hier vanaf 21.30 uur een drankje nuttigen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.