nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

kerstmarkt delden weer als vanouds gezellig

Terug

Kerstmarkt Delden weer als vanouds gezellig

In het centrum van Delden is aflopen zaterdag tussen 15.00 uur en 21.00 uur weer de traditionele kerstmarkt gehouden. Duizenden bezoekers uit de regio kwamen onder de winterse omstandigheden naar de Langestraat en omgeving om te genieten van de warme glühwein en de kerstsfeer.

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S

Al vanaf de start om 15.00 uur was het druk aan de Langestraat en omgeving. De ruim honderd kraampjes stonden opgesteld tussen Leferink en de Zwaan. Dit keer allemaal met de rug tegen elkaar zodat er twee smalle paden werden gecreëerd. Het voordeel van deze opstelling was dat ook de versierde etalages veel beter zichbaar waren. Het druktste punt beleefde de markt tussen 16.00 uur en 17.00 uur. Na 20.00 uur werd het langzaam rustiger en ging het feest verder in de tent op het Ressingplein.

De kerstmarktcommissie van de DOV kijkt met een goed gevoel terug op het evenement. Wim Aarsen: “Het was weer gezellig druk en de reacties van standhouders en publiek waren positief.” Hoeveel bezoekers er dit keer waren is lastig in te schatten voor de organisatie. “De een zegt wat meer, de ander zegt wat minder dan de afgelopen jaren. Zeg het maar. Feit is wel dat er enorm veel kerstmarkten in de omgeving zijn. De mensen hebben dus nogal wat keuze.”

Voor de organisatie is het aantal bezoekers ook niet het belangrijkste. “Het gaat ons er vooral om een goede sfeer te creëren. Je ziet dat de mensen vanzelf komen als die er is. We hebben het aantal kraampjes ook bewust teruggebracht van 120 naar 100. Het gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.