nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
onbewolkt
08:00
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

kindercarnaval hoopt op deelname buurten teams en klassen

Terug

Kindercarnaval hoopt op deelname buurten, teams en klassen

Net als de laatste jaren zal ook in 2019 de grote KinderCarnavalsoptocht door de straten van Delden trekken. Deze zal op zaterdag 2 maart te zien zijn in Delden.

“Dit jaar is het mogelijk om je eigen buurt- of teamfeest te winnen”, vertelt Thijs Wiegerink, voorzitter van de organiserende stichting. “Daarnaast is het mogelijk voor de basisschoolleerlingen om een compleet verzorgd klassenfeest te winnen. Hoe? Door zo origineel en kleurrijk mogelijk mee te doen aan de grote Deldense KinderCarnavalsoptocht op zaterdag 2 maart.”

De huidige carnavalsoptocht in Delden is voortgekomen uit het kindercarnaval. Een bonte stoet van kinderen, veelal met een versierde step, fiets of kar, trok jarenlang tijdens de grootse kinderoptocht door de straten van Delden. Sinds er in 2008 een nieuw en enthousiast bestuur is aangetreden, is de optocht meer geworden dan alleen een kinderoptocht. “De laatste jaren zien we onze optocht groeien en zien we steeds meer deelname van fantastische praalwagens, grote en kleine wagens en loopgroepen, een ontwikkeling die we van harte toejuichen”, gaat Thijs Wiegerink enthousiast verder. “Ook in 2019 belooft het weer een fantastisch schouwspel te worden, vele groepen hebben zich reeds aangemeld.”

“Om dit jaar de buurten en (sport-)teams te enthousiasmeren om deel te nemen aan de optocht geven wij een compleet verzorgd buurt- of teamfeest weg t.w.v. € 250,-. Deze prijs valt ten deel aan de groep die het meest origineel en kleurrijk aan de start van de optocht verschijnt’, vertelt Otto Bötjer, voorzitter van de optochtcommissie. “Daarnaast geven we ook een compleet verzorgd klassenfeest weg t.w.v. € 100,- voor de meest originele en kleurrijke basisschoolklas die meedoet aan de optocht. Daarnaast is natuurlijk iedereen van harte welkom om deel te nemen aan de optocht, of het nu een praalwagen, prinsenwagen of loopgroep is. Ook één- of tweelingen kunnen uiteraard meelopen.”

Meer informatie op www.kindercarnavaldelden.nl en op facebook. Opgave is mogelijk op info@kindercarnavaldelden.nl.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.