nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
17°
licht bewolkt
20:00
14°
geheel bewolkt
23:00
10°
geheel bewolkt
02:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

koningsdag delden met traditionele en nieuwe activiteiten

Terug

Koningsdag Delden met traditionele en nieuwe activiteiten

De Oranjevereniging Delden en omstreken is klaar voor Koningsdag 2019. De organisatie heeft voor 27 april weer een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. Natuurlijk met de traditionele rommelmark, een voetbaltoernooi bij Rood Zwart en bezoek aan het St. Elisabeth en De Wieken. Nieuw is dit jaar het onderdeel ‘Delden hef Talent’, voor kinderen vanaf 8 tot en met 16 jaar in Stadscentrum het Parochiehuis.

Zoals ieder jaar wordt er afgetrapt met de traditionele kinderrommelmarkt aan de Langestraat. Om 8.15 uur volgt de Reveille door de straten van Delden met medewerking van Amicitia en de Drumfanfare. Anderhalf uur later gaan de officiële handelingen van start met de aubade en het hijsen van de vlag bij de pomp. ’s Middags wordt er weer een bezoek gebracht aan de Deldense woonzorgcentra en wordt op de velden van Rood Zwart vanaf 14.00 uur het Oranje voetbaltoernooi gehouden voor zowel volwassenen als de jeugd.

De ruim 60 kraampjes aan de Langestraat zijn al weer grotendeels vergeven. Mensen die nog interesse hebben in een kraam kunnen mailen met kraamhuurkoningsdag@gmail.com. Geïnteresseerden die geen standje hebben kunnen bemachtigen, kunnen nog een plekje zoeken op de stoep.

Programma Koningsdag:

  • 07.00 – 12.30 Kinder-rommelmarkt in de Langestraat, vanaf 10.00 uur is er live-muziek van Zwabber.
  • 08.15- 09.15 Reveille door de straten van Delden, m.m.v. de Drumfanfare en Amicitia beide uit Delden.
  • 09.45 Aubade bij de “pomp” met genodigden en gedecoreerden, vlag hijsen door de scouting en het zingen van Wilhelmus.
  • 10.15 Vertrek van de genodigden, gedecoreerden en de muziek naar de Wieken waar ook een vlag wordt gehesen. De genodigden en gedecoreerden worden uitgenodigd voor een kop koffie met traktatie in de Wieken.
  • 10.15 – 12.30 In de Langestraat zorgt het dweilorkest “Zwabber” voor een vrolijke noot.
  • 14.00 – 16.00 Delden hef Talent, voor kinderen vanaf 8 tot en met 16 jaar in het Parochihuis te Delden. Voor alle kinderen met talent en die dit graag aan ons willen laten zien. (gaat niet door)
  • 14.00 – 17.00 Aanvang voetbaltoernooi, inclusief randactiviteiten, georganiseerd door Rood-Zwart en mede gesponsord door de Oranjevereniging.
  • 15.00 – 16.30 In de woonzorgcentra Elizabeth en de Wieken wordt een passend amusement programma gebracht.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.