nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

langestraat uitgerust met nieuwe lantaarnpalen

Terug

Langestraat uitgerust met nieuwe lantaarnpalen

Afgelopen week zijn aan de Langestraat tussen de Hengelosestraat en de Spoorstraat in Delden nieuwe lantaarnpalen geplaatst. In totaal zijn 38 oude palen verwijderd en zijn daar 22 nieuwe exemplaren voor in de plaats gekomen.

“De oude palen waren in veel gevallen beschadigd, afgeschreven en niet duurzaam”, zo vertelt Dinant Keizers van de Werkgroep Delden Historisch Modern. “De 22 nieuwe lantaarnpalen zijn robuust van gietijzer in de kleur zwart en worden voorzien van ultra moderne indirecte LED verlichting in een historisch uitziende lichtarmatuur.”

‘De lantaarnpalen’ is de eerste van de acht verbeterpunten die de werkgroep heeft voorgesteld. “In verband met de kosten die het met zich meebrengt om een centrum op te knappen is er voor gekozen om de werkzaamheden in fases uit te voeren. Zo kan er ook nog stap tot stap worden bijgesteld waar nodig.” Met medewerking van de gemeente zijn tevens een veertigtal hangende bloembakken in het gehele centrum geplaatst.

advertenties

06 jul 2019

“Mooie verlichting. Maar waarom niet overal de zelfde kappen er op? Vanaf het ressingplein zitten er andere kappen op de lampen, jammer.
En waarom niet de plantendragerers ook zwart gemaakt? Poedercoating of schilderen. Voor de rest ziet het er prima uit. Hulde daarvoor.”

Toon Nijland 06-07-2019 @ 22:37 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.