nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
16°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

leden rood zwart staan positief tegenover toekomstige fusie met sv delden

Terug

Leden Rood Zwart staan positief tegenover toekomstige fusie met SV Delden

Als er in Delden gesproken wordt over voetbal dan komt geregeld het onderwerp van een fusie tussen beide amateurclubs voorbij. Waar het in het verleden ondenkbaar was dat Rood Zwart en SV Delden samen zouden gaan, zijn er tegenwoordig veel inwoners die positief staan tegenover het idee. Ook de leden van Rood Zwart blijken een toekomstig huwelijk wel te zien zitten, zo blijkt uit de enquête die eind 2018 werd gehouden. De respons op de enquête was 70 procent.

Positief tegenover fusie

Maar liefst 71 procent van de leden ouder dan 15 jaar staat positief tegenover een toekomstige fusie. 40 procent geeft aan het ‘zeer eens’ te zijn met het idee en 31 procent heeft ‘eens’ ingevuld. Slechts acht procent van de 306 deelnemers is ‘zeer tegen’ een fusie en nog een 8 procent is ‘tegen’.

Bij de jeugdleden onder de 15 jaar is het enthousiasme voor een huwelijk tussen beide clubs nog groter. Van de 113 deelnemers is maar liefst 80 procent voor een fusie. Slecht 5 procent is erg tegen en 4 procent tegen.

Argumenten voor en tegen

Argumenten tegen fusie zijn met name het ten koste gaan van de identiteit. Ook de onzekerheid over de accommodatie vindt men dan een punt van verweer. Als belangrijkste argument voor een fusie noemen de senioren dat dit het voetbalniveau ten goede komt. De kinderen/ouders geven aan dat het verspilling van gelden en energie is om twee verenigingen in Delden te hebben. Senioren geven ook aan dat het goed is voor de binding in Delden. Belangrijke opmerkingen die nog door de leden zijn gemaakt over een fusiezijn: Ga door met waar bij de vrouwen al een begin is gemaakt (SVO Twickel), het sentiment is tegenwoordig goed en beter uit luxe met elkaar verder dan straks uit noodzaak.

Reactie bestuur Rood Zwart

Bestuur Rood Zwart: “Het is duidelijk dat een overgrote meerderheid van de leden positief staat tegenover een fusie dan wel één voetbalvereniging in Delden.Maar misschien nog wel belangijker: er zijn relatief weinig leden tegen een fusie. Deze positieve grondhouding ten aanzien van een fusie is er ook binnen het bestuur. Het is erg belangrijk voor ons om te weten hoe onze leden over een fusie denken. Wij zullen als bestuur in onze contacten naar buiten uitstralen dat wij positief staan ten opzichte van één voetbalvereniging in Delden. De bestuurlijke verhoudingen en contacten met SV Delden zijn op dit moment goed.”

Kans klein dat er snel een fusie komt

Door de grote investeringen die beide verenigingen de afgelopen jaren hebben gedaan of nog gaan doen, lijkt de kans klein dat er op korte termijn een fusie zal komen. Rood Zwart heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het realiseren van het Sportpark Plus met het Noaberhoes als blikvanger. SV Delden maakt deel uit van de groep die op korte termijn start met het herontwikkeling van Sportpark De Mors.

advertenties

04 apr 2019

“Ben benieuwd hoe de SV Delden leden hier tegenaan kijken. Als het eenzelfde beeld oplevert kan er toch alvast worden nagedacht hoe de samenwerking stap voor stap tot een fusie kan leiden.
Laat dit niet verloren gaan.”

Grumpfff 04-04-2019 @ 21:41 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.