nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
18°
zwaar bewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

leerlingen twickel college halen ruim 8000 euro op voor stichting hulphond

Terug

Leerlingen Twickel College halen ruim 8000 euro op voor Stichting Hulphond

Zoals ieder jaar heeft het Twickel College in Delden een kerstactie georganiseerd om geld bijeen te brengen voor een goed doel. Dit jaar komt de opbrengst van onze actie ten goede aan Stichting Hulphond. De actie is bedacht door docent Leon Rotgers, die helaas op 5 maart van dit jaar zijn strijd tegen leukemie heeft verloren. In totaal heeft de actie van het Twickel College Delden 8250 Euro ingezameld. De cheque is door de kinderen van de overleden docent overhandigd aan Riet Bosvelt van Stichting Hulphond.

De leerlingen van de school hebben voorafgaand aan de actie van een gastspreker uitleg gekregen over de functie en het belang van een hulphond voor mensen met een handicap. Daarna hebben ze zich verdiept in het werk van Stichting Hulphond tijdens de lessen Levensbeschouwing. Vervolgens werden er sponsoren gezocht voor een sponsorloop die op vrijdag 21 december in en om Delden en het Landgoed Twickel is gelopen.

“Ondanks het regenachtige weer zat de sfeer er goed in”, zo laat de school weten. “De klassen liepen hun route in en om Delden, veelal vergezeld door ouders die hun hond hadden meegenomen voor de tocht. Voor de honden was er een lekkere kluif van Pets & Co Kroon en na afloop lag er voor iedereen een lekkere oliebol van Bakkerij Nollen klaar.”

Ook de kinderen en vrouw van Leon Rotgers hebben heel veel geld ingezameld voor het goede doel. Zij liepen op vrijdagochtend mee met de leerlingen en docenten van de school en hebben hun opbrengst samengevoegd met die van de school.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.