nu 14°
Weerbericht Delden
lichte regen
14:00
16°
lichte regen
17:00
15°
lichte regen
20:00
15°
lichte regen
23:00
14°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

lichtjesmiddag op algemene begraafplaats delden1

Terug

Lichtjesmiddag op algemene begraafplaats Delden

Tijdens de donkere dagen rond de kerst houdt de Stichting Belangenbehartiging Algemene Begraafplaatsen Hof van Twente weer Lichtjesmiddagen op de verschillende begraafplaatsen in de gemeente. De Lichtjesmiddag in Delden wordt gehouden op zondag 10 december. Het initiatief is vier jaar geleden tot stand gekomen in samenwerking met meerdere uitvaartondernemingen.

“In deze tijd van bezinning willen we mensen in de gelegenheid stellen om dierbare overledenen op een bijzondere manier te herdenken tijdens een lichtjesbijeenkomst”, zo geeft de Stichting BAB aan. “Op elke begraafplaats wordt een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd en wordt deze met fakkels en kaarsjes sfeervol verlicht. Ook laten plaatselijke midwinterhoorn- en ossenhoornbloazers hun speciale klanken horen. De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdag en zondag:

Programma

Op zondag 10 december is op de algemene begraafplaats in Delden de Lichtjesmiddag. Op zaterdag 9 december staat Goor op het programma. Een week later zijn de bijeenkomsten in Markelo (17 december) en Diepenheim (16 december). De invulling van het programma is voor elke begraafplaats hetzelfde. Verzamelen om 16.45. Opening om 17.00 uur. Moment van stilte om 17.05. Gedichten en liederen om 17.10. “Vanaf 17.15 kunnen de aanwezigen de aangeboden kaars op het graf van hun dierbare of gedenkplek plaatsen. Er is ook gelegenheid om de overledenen te gedenken die geen eigen plekje hebben op de begraafplaats. Wij raden de mensen aan om een zaklamp mee te nemen.”

Vrijwilligers

Ook dit jaar heeft de organisatie veel vrijwilligers nodig. “Zij zijn heel belangrijk voor de verwezenlijking van deze middagen. Voor de organisatie van de Lichtjesmiddagen zijn wij afhankelijk van organisaties en personen. Bijdragen, groot of klein, zijn welkom. In de vorm van mankracht, een financiële bijdrage of door het leveren van goederen, zoals het beschikbaar stellen van lampenolie voor fakkels of brandhout voor onze vuurschalen.” Mensen die interesse hebben om mee te helpen bij de voorbereiding op de Lichtjesmiddagen of bijvoorbeeld mensen willen begeleiden zijn van harte welkom. Mensen die willen bijdragen kunnen contact opnemen met Jan Meutstege, telefoonnummer: 0547-271433.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.