nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

menno kort uit delden op de pedalen voor de alpe dhuzes

Terug

Menno Kort uit Delden op de pedalen voor de Alpe d’HuZes

Als op donderdag 6 juni om 4.30 uur het startschot valt, vertrekt de 12-jarige Menno Kort uit Delden voor zijn beklimming van de Alpe d’HuZes. Menno beklimt de 21 bochten niet zonder reden. Ook hij heeft van dichtbij meegemaakt welke gevolgen kanker heeft en wil zijn steentje bijdragen aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds om deze nare ziekte de wereld uit te krijgen.

Alpe d’HuZes, gestart in 2006 met 66 deelnemers, is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez met haar 21-bochten, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

De gehele organisatie wordt gerund door professionals die zich als vrijwilliger inzetten. Van logistiek, catering, medisch tot communicatie en bestuur. Ook vader Abbert maakt hier onderdeel van uit en trekt met zijn zoon naar Frankrijk. Alle benodigde goederen worden door het bedrijfsleven gesponsord. Dit maakt het mogelijk om alle donaties aan de deelnemers volledig ten goede te laten komen van het Alpe d’HuZes/KWF-fonds en komt daardoor direct ten goede aan onderzoek naar bestrijding van kanker.

Naast doorzettingsvermogen is een goede lichamelijk conditie noodzakelijk om überhaupt deel te kunnen nemen aan deze uitdaging. “Dankzij Suzan van Beijmerwerdt Studio PT Delden gaat het Menno lukken de top te bereiken”, zo geeft vader Albert aan. “Zijn eigenlijke doel is het bij elkaar krijgen van minimaal € 2.500 sponsorgeld. Een bedrag welke nog niet helemaal is behaald. Helpt u Menno mee zijn financiële doel te behalen?” Voor informatie of donatie: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/mennokort

advertenties

31 mei 2019

“Zondag as. is er een collecte bij Rood Zwart voor en tijdens de promotiewedstrijd DTC'07 - Diepenheim voor dit goede doel om Menno te steunen. Komt allen en geef gul. Tijd 14.00 uur. Wij wensen Menno veel succes met deze sportieve actie”

Toon Nijland 31-05-2019 @ 18:28 | 0 | rapporteer

Reageren

02 jun 2019

“€60,40. Toch een mooi bedrag. Succes Menno”

Toon Nijland 02-06-2019 @ 20:00 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.