nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

midwinterwandeling en drie koningen wandeltocht delden samengevoegd

Terug

Midwinterwandeling en Drie Koningen Wandeltocht Delden samengevoegd

Dit jaar wordt de Midwinterwandeling Delden op 28 december gecombineerd met de Drie Koningen Wandeltocht. Vanwege het feit dat de feestdagen in het weekend vallen, was het niet mogelijk om beide wandelingen op een zondag te organiseren in de adventstijd, zo laat de VVV Hof van Twente weten. De Midwinterwandeling Delden vindt normaliter plaats op de zondag tussen kerst en oud & nieuw, de Drie Koningen Wandeltocht op de eerste zondag in het nieuwe jaar waarbij 6 januari de uiterste datum is.

Aan de wandeling wordt ieder jaar door honderden mensen deelgenomen. “De historische Houtzaagmolen, de Noordmolen, Museum- en Expositieboerderij de Wendezoele, de Schaapskooi en andere bezienswaardigheden: voor jong en oud is er op woensdag 28 december van alles te doen en te zien.” De route gaat over landgoed Twickel, waar alle bezienswaardigheden nog in kerstsfeer zijn. De wandelaars kunnen kiezen uit routes met verschillende afstanden. De vier kilometer lange route voert over verharde paden voor rolstoel, scootmobiel, buggy en kinderen. De negen en dertien kilometer routes gaan ook grotendeels over verharde paden. Er kan gestart worden vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur in het centrum van Delden bij het kantoor van de VVV.

“De wandeling is een prima manier om één van de mooiste landgoederen van Nederland te ontdekken”, zo laat de organisatie weten. “Een landgoed in kersttijd, met alle bezienswaardigheden nog in kerstsfeer. Tijdens de wandeling krijgen de deelnemers lekkere warme hapjes en dranken aangeboden. Er is koffie en krentenwegge, maar ook Glühwein, oliebollen of pannenkoeken. Warme chocolademelk en de traditionele kniepertjes passen in deze tijd en niet te vergeten de snert. Tijdens de wandeling zal ook het bekenede geluid van de midwinterhoorn klinken. De kosten voor deelname aan de wandeling bedragen 1,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meelopen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.