nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
19°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ministerie wil geluidproductieplafonds langs het spoor in delden verhogen

Terug

Ministerie wil geluidproductieplafonds langs het spoor in Delden verhogen

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft bekend gemaakt het geluidproductieplafonds langs het spoor in Delden op drie plekken te willen verhogen. Dit gebeurt op verzoek van ProRail dat aangeeft dat de overschrijding wordt veroorzaakt doordat de snelheden in de huidige dienstregeling lokaal hoger zijn dan de snelheden die ten grondslag liggen aan het huidige geluidproductieplafond. “Om deze overschrijding op te heffen, heeft ProRail een wijzigingsverzoek ingediend.” Gemiddeld gaat het om een verhoging van 1,3 decibel aan de Reigerstraat, het Van Wassenaerswegen het Greekerinckskamp.

De Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente laat in de TC Tubantia weten zich zorgen te maken over de ontwikkelingen. Het geluidproductieplafond fungeert namelijk als bescherming tegen een toename van treinverkeer. Als daar aan getornd wordt dan vreest de AGH dat er in de toekomst meer wordt gewijzigd. De actiegroep gaat een zienswijze indienen tegen de voorgenomen aanpassing.

Het ontwerpbesluit ligt met bijbehorende stukken ligt de komende zes weken ter inzage bij het Bureau Sanering Verkeerslawaai in Woerden. In die periode kunnen schriftelijk of mondeling zienswijzen worden ingediend.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.