nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

museum no hero opent na lange voorbereiding de deuren

Terug

Museum No Hero opent na lange voorbereiding de deuren

Het heeft een jaar langer geduurd dan gepland, maar het gaat nu echt gebeuren. Op zondag 15 april opent het fonkelnieuwe museum No Hero de deuren aan de Hengelosestraat in Delden. Een moment waar de initiatiefnemers en de inwoners van Delden lang naar hebben uitgekeken.

Van spanning is bij de betrokkenen geen sprake, zo vertelt woordvoerder Boris de Munnick. “We hebben de afgelopen jaren naar dit moment toegewerkt en kunnen dan ook niet wachten tot de eerste bezoekers het pand betreden.” Hoeveel dit er de eerste dagen en daarna zullen zijn, is wel een groot vraagteken. “Dat weten we gewoon niet en laten ons verrassen. Het grote voordeel is dat we niet afhankelijk zijn van subsidies en dergelijke waardoor een stroeve start niet tot paniek zal leiden. We hopen natuurlijk op grote interesse, zonder scenario’s zoals we dat bij museum More in Ruurlo hebben gezien.”

Kunstwerken en exposities

In het museum in de voormalige Rentmeesterij hangen 125 kunstwerken uit de collectie van initiatiefnemer Geert Steinmeijer. Het museum toont beeldende kunst uit vijf werelddelen en vijf eeuwen kunstgeschiedenis. Op de eerste verdieping hangt onder andere de ‘permanente’ collectie. Ook zijn hier tot eind maart 2019 de tentoonstellingen living Colors en Outside te zien. De tentoonstelling Outside geeft een beeld van de (internationale) belangstelling voor de Haagse School en de ontwikkeling van deze stroming in binnen- en buitenland.

Op de benedenverdieping is tot 7 februari 2019 de tentoonstelling ‘Ich bin ein Berliner’ te zien. De expositie toont de stad door de ogen van een selectie kunstenaars die de laatst vijftig jaar onderdeel zijn geweest van dit organisme, zoals Rainer Fetting, Elvira Bach, Salomé en Luciano Castelli. Zij worden tot de neo-expressionisten of Nieuwe Wilden gerekend. Kunstenaars die gevormd zijn door de stad, maar die zelf ook een onmiskenbare invloed hebben gehad op de stad zoals wij die vandaag kennen. Het persoonlijke verhaal van deze kunstenaars vormt de rode draad van de tentoonstelling.

Vertraging opening

De opening zou eigenlijk al in april 2017 plaatsvinden, maar een flinke brand in oktober 2015 gooide roet in het eten. De opening moest met een jaar worden uitgesteld. De schade aan het monumentale pand bleek zo groot dat praktisch alle renovatiewerkzaamheden die waren voltooid opnieuw gedaan moesten worden. Uit onderzoek van de politie bleek dat het om brandstichting ging. De dader ius echter nooit gevonden.

Openingstijden en entree

Het museum is met ingang van 15 april geopend op iedere dag met uitzondering van maandag en dinsdag. Van woensdag tot en met zondag zijn bezoekers welkom vanaf 11.00 uur en sluiten de deuren om 17.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro per persoon. Jeugd van 13 jaar tot en met 18 jaar betalen 6,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Parkeren

Het gebrek aan parkeerplekken leidde tot de nodige onrust in de aanloop naar de opening. Begin dit jaar werd echter een oplossing gevonden. Museum No Hero heeft beperkte parkeergelegenheid direct naast het museum. Wanneer deze parkeerplaats vol is, is er parkeergelegenheid achter Hotel Restaurant Het Witte Paard (2 minuten lopen) en achter Hotel Brasserie De Zwaan (5 minuten lopen). Naast het museum zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden te vinden. Daarnaast is er bij het Twickel een parkeerterrein (10 minuten lopen) en kan je ook nog bij het treinstation in Delden parkeren (5 minuten lopen).

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.