nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
16°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

museum no hero viert eerste verjaardag met open huis op 13 april

Terug

Museum No Hero viert eerste verjaardag met open huis op 13 april

Op 13 april 2018 vond de opening van Museum No Hero plaats. Om zijn eerste verjaardag te vieren is het museum zaterdag 13 april de gehele dag gratis open voor het publiek én trakteert de initiatiefnemer van het museum, Geert Steinmeijer, alle bezoekers op iets lekkers bij de koffie.

“Met 20.000 bezoekers uit het hele land heeft Museum No Hero zich binnen één jaar een vaste plek weten te verwerven in het Nederlandse museale landschap”, zo laat het museum weten. “Sinds de opening bracht No Hero een verrassend breed programma aan tentoonstellingen, workshops, rondleidingen, lezingen en speciale diners. De Sunday Art Brunch (elke laatste zondag van de maand, bij mooi weer ook op het terras in de tuin) is intussen een Deldense traditie geworden.”

Gemma Boon, directeur Museum No Hero: “We zijn bijzonder trots dat ons museumconcept zo snel is aangeslagen. Mensen door middel van kunst verbinden, houvast bieden en met elkaar in gesprek laten gaan in een snel veranderende en ook angstige wereld, dát is onze missie. Dat het museum nu al 2.000 No Hero-members heeft bewijst dat we op de goede weg zitten. Delden en Nederland hebben de collectie van de No Hero Foundation omarmd. En we zijn natuurlijk heel gelukkig met ons team van 100 enthousiaste vrijwilligers!”

In februari opende de nieuwe tentoonstelling Women of Japan dat het fascinerende verhaal vertelt over het leven van Japanse vrouwen in de afgelopen drie eeuwen. Tegelijkertijd zijn 130 stuks VOC-porselein te zien die Kasteel Twickel bij hoge uitzondering uitleende. “Op 19 april start Andy Warhol – Forever Young met foto’s en kunstwerken van de legendarische pop-art kunstenaar. En in september zijn de prachtige creaties van mode- icoon Yves Saint Laurent te bewonderen die hij speciaal ontwierp voor de grote ster van de Franse cinema: Catherine Deneuve.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.