nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

museumboerderij wendezoele opent seizoen vol activiteiten op 1 mei

Terug

Museumboerderij Wendezoele opent seizoen vol activiteiten op 1 mei

Kinderspeelmiddag in voorjaarsvakantie

Vanaf dinsdag 1 mei 2018 zijn de poorten weer geopend van museumboerderij Wendezoele. Op het prachtige Erve Brinkate staan er dit jaar weer tal van activiteiten op het programma. Zo gaat het seizoen van start met de expositie ‘Zuivel en Zo’. Verder wordt op meerdere momenten het traditionele honingslingeren gehouden, is er een oogstweek, staat het Folklore festival weer op de agenda en pakt de museumboerderij begin september uit met de Wendezoeledagen. Aan het einde van het jaar wordt de slachtvisite gehouden en komen de midwinterhoornblazers weer naar de Twickelerlaan. Kijk voor het volledige jaarprogramma en voor de openingstijden op www.wendezoele.nl.

De eerste activiteit is al op woensdag 2 mei: de kinderspeelmiddag. Kinderen kunnen met (groot)ouders komen spelen en ervaren hoe dat vroeger op een boerenerf ging. Er is natuurlijk veel te beleven voor kinderen van 4 tot 12 jaar die een middag lekker buiten willen zijn op de boerderij. Blikgooien, hoefijzer werpen maar ook echte boerderij activiteiten zoals koemelken, aardappels poten, eggen, etc. “Wij hebben deze middag echte pony’s waarop een ritje kan worden gemaakt. Ook worden winnaars van de namen van onze lammetjes drieling bekend gemaakt. Hiertoe is een prijsvraag uitgeschreven via onze facebookpagina.”

Kortom er zijn wel zeker 20 verschillende activiteiten te beleven. Natuurlijk worden er weer pannenkoeken gebakken! Ook bij minder mooi weer is er binnen genoeg te doen. Het museum is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 te Ambt Delden en is die middag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. Kinderen uitsluitend toegang onder begeleiding van volwassene.

Over Museumboerderij Wendezoele

Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkate. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.