nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

muzikale wandeling door delden even voorstellen deel 1

Terug

Muzikale Wandeling door Delden – Even voorstellen deel 1

Op weg naar de Muzikale Wandeling op 1 oktober worden de komende weken weer de musici voorgesteld die deelnemen. “In willekeurige volgorde, want allemaal zijn ze voor ons even belangrijk en zij zullen ons allemaal op hun eigen manier laten genieten”, zo laat de organisatie weten. “Blijft u de publicaties de komende weken goed volgen, want er is beslist iets van uw muzikale gading bij.”

Passe-partouts zijn in voorverkoop vanaf 15 september en verkrijgbaar bij de VVV aan de Langestraat 29 in Delden en kosten 12.50 euro. Tevens zijn de kaarten te koop bij de Wereldwinkel aan de Kortestraat. Op 1 oktober zijn de Passe-partouts vanaf 11.00 uur verkrijgbaar bij de VVV voor 15 euro.


Evander Eijsink

Al op bijzonder jonge leeftijd was Evander Eijsink (13 juli 2008) gefascineerd door de piano, en bleek hij al snel een waar natuurtalent te zijn. Zijn talent, passie en doorzettingsvermogen hebben geleid tot vele concerten, competities en masterclasses, zowel in Nederland als in het buitenland. In 2014 won hij de eerste prijs op het Haydn Music Festival in Groningen, waarna hij prijzen won op de YPF (Young Pianist Foundation) Junior Concours (2015), het Prinses Christinaconcours (2016) en het Steinway Pianoconcours (2016) in Amsterdam. Onlangs won hij de eerste prijs in zijn leeftijdscategorie bij de Vitezslav Novak Piano Competition in Tsjechië en werd hij voorgedragen voor de Talentprijs van de provincie Overijssel.

Onder zijn vele optredens waren er ook op de Nederlandse televisie en radio, evenals een concert met het Nederlands Symfonieorkest, als een van de jongste solisten van alle tijden. Evander studeert momenteel bij B. Wevers thuis en Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Dit jaar werd hij genomineerd voor de Cultuur Talentprijs van de provincie Overijssel. Het podium van Evander is in de Oude Blasius.


Ellen Zijm en Quirine van Hoek duo ‘De Thuiskomst’

Ellen Zijm (1987) begon haar studie accordeon aan het ArtEZ conservatorium te Enschede en studeerde daarna aan de Hochschule für Musik Würzburg, waar zij in november 2013 met een 10 afstudeerde. Zij was meerdere malen te horen op Radio 4 in onder andere Spiegelzaal en Opium en remplaceerde bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Asko/Schönberg Ensemble. Zij speelde bij Holland Opera, Insomnio, het NJO en Operafront. Als docent en dirigent is zij werkzaam bij Accordeonvereniging Animato en Muziekschool Oost-Gelderland.

Quirine van Hoek (1986) is als violiste met het duo ‘De Thuiskomst’, het Leupold Trio en met ensembles als Combattimento en Camerata Delft te beluisteren tijdens vele concerten. Ook geeft ze met actrice Anita Poolman een bijzondere educatieve voorstelling over de Tweede Wereldoorlog waarmee ze vele scholen en bibliotheken bezoekt. Tevens heeft Quirine een bloeiende lespraktijk in Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

Als duo ‘De Thuiskomst’, stonden zij op vele grote podia en brachten begin 2015 de CD ‘De Thuiskomst in the early Baroque’ uit. In het najaar van 2017 zal hun nieuwe CD ‘Tapas’ (De Thuiskomst in Spanje) uitgebracht worden. Het podium van Ellen en Quirine is bij den Soeten Inval aan de Marktstraat 16.


De Band Update

Update komt voort uit de Freddy Willemsband en Easy Music en is een vaste waarde tijdens de wandeling. Een Muzikale Wandeling door Delden zonder hen is bijna niet voorstelbaar. De 7 leden van de band hebben een zeer muzikaal verleden en daardoor een uitgebreid repertoire. Het meerstemmig zingen staat hoog in het vaandel. Nummers van o.a: Eagles, Buffoons, Crosby Still Ness, Nash and Young, Bee Gees, Hollies, Beatles, Everly brothers, Santana en nog veel meer uit de SIXTIES komen voorbij. Hun podium als van ouds In den Weijenborg aan de Spoorstraat 16.


Guichelaar & Besselink

De gitaristen Jan Guichelaar (op de foto rechts) en Rob Besselink kennen elkaar van hun studie aan het Twents Conservatorium. Vorig jaar besloten ze hun krachten maar eens te bundelen in een klassiek duo. Hun muziek is akoestisch, sprankelend en intiem. Ze spelen vanmiddag werk van onder anderen Federico Moreno Torroba, Mario Gangi en Jan Guichelaar. Komt dat horen bij Perron 1 in het Station aan de Stationsweg 5.advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.