nu 19°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°
zwaar bewolkt
20:00
25°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

muzikale wandeling door delden even voorstellen deel 2 en 3

Terug

Muzikale Wandeling door Delden – Even voorstellen deel 2 en 3

Op 7 oktober vindt alweer de tiende editie van de Muzikale Wandeling door Delden plaats. Net als de voorgaande jaren worden weer 15 podia muzikaal bezet om de wandelaar te laten genieten. Op weg naar 7 oktober worden de komende weken de musici die dit jaar tijdens de wandeling optreden weer voorgesteld. “Wij zullen dat doen in willekeurige volgorde want voor ons zijn ze allemaal even belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat zij samen, op hun eigen manier en in hun eigen genre voor een prachtig muzikaal decor tijdens de wandeling zullen zorgen.”


Bison Futé

Het kleinkoor Bison Futé bestaat uit 12 mannen die allen lid zijn van het Koninklijk Hengelo ’s Mannenkoor (KHM).Het zijn zangers die naast het grote koor nèt iets meer willen. Ze zingen dan ook een repertoire dat enigszins afwijkt van het KHM-repertoire. Wat geldt voor het grote koor, geldt ook voor Bison Futé, n.l. een repertoire met een grote variëteit. Mooie klassieke stukken worden afgewisseld met luchtige en vlotte nummers, zoals 4-stemmige bewerkingen van hits uit de jaren 60, 70 en 80. Maar ook bewerkingen van moderne popsongs worden niet uit de weggegaan. Het voordeel hiervan is dat voor elk optreden wordt bekeken wat de voorkeur is van het te verwachten publiek.

Bison Futé staat onder leiding van Jeffrey Bokma. Jeffrey heeft van 1995 t/m 1999 'Klassieke Zang' aan het Conservatorium gestudeerd in Enschede en Zwolle. Van 2004 tot 2006 studeerde hij muziektherapie aan het Conservatorium. Jeffrey geeft zangles en begeleidt kleine vocale ensembles en maakt arrangementen voor zijn koren.


Dwarsfluit duo Margo Deterd Oude Weme en Nicole ter Morsche

Margo en Nicole leerden elkaar kennen bij muziekvereniging Amicitia in Delden. Beide speelden zij dwarsfluit in dit plaatselijke harmonie orkest. Margo speelt in diverse ensembles, koren en op gelegenheden. Daarnaast is zij een zeer vakkundig en bedreven docent blokfluit en dwarsfluit in Haaksbergen. Nicole ging op haar 11e naar het conservatorium in Zwolle voor de vooropleiding "jong talent klas". Op latere leeftijd volgde zij een masterclass fluit in Oxford. .

De dames voelen elkaar, muzikaal gezien, feilloos aan en hebben aan een ademhaling of blik genoeg om elkaar te begrijpen. Een duo waar het plezier en de liefde voor muziek duidelijk zichtbaar is. De warme tonen van de beide fluiten mengen zich tot een waar schouwspel voor de oren.


Emma Finkers

Al op zeer jonge leeftijd is deze 19-jarige Deldense "verliefd" geworden op de harp. Vanaf augustus 2011 speelt ze mee met het harpensemble Alkyone van de muziekschool Hengelo. Het ensemble heeft in 2013 meegespeeld met het Prinses Christina Concours. Als beloning hiervoor mocht Emma workshops en lessen volgen van Manja Smits op het ArtEZ conservatorium wat ze met veel plezier heeft gedaan. Hierna volgt een mooie periode bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO), waar ze als vaste harpiste nog steeds te horen is.

En haar muzikale carrière houdt nog steeds niet op, in september 2018 gaat ze naar het conservatorium in Groningen waar ze liefde voor de harp steeds verder uit gaat diepen.

In 2012 was Emma ook al te horen tijdens de muzikale wandeling, samen met Sophie van Houwelingen heeft ze het publiek geroerd en enthousiast gemaakt voor haar harpspel. In 2018 hoopt ze dit succes nogmaals te evenaren, nu zonder Sophie.Zing dan

Een gevarieerd programma met plaats voor vrolijkheid en ontroering. Dit muzikale trio bestaat uit: Marion Walhof-Bramer / zang,Paul ter Haar / zangen Frans Dresens / piano. Zij zullen u ook dit keer zeker weer weten te verrassen. U krijgt een selectie te horen van hun nieuwe liedjesprogramma: ‘Ik heb je liever dan brood’. Dit meertalige programma bezingt de liefde in al haar toonaarden, gemoedstoestanden en absurditeit. U zult liederen horen van onder andere Astor Piazzolla, KurtWeill en Ramses Shaffy.


The Salsa Project

De Deventerse zangeres Chalina Smit richtte samen met de Almelose drummer Jasper Hilgerink The Salsa Project op. Deze achtkoppige Twentse band neemt u muzikaal mee naar de zomerse muziekstijl salsa. Met o.a. nummers van Celia Cruz, Ray Barretto en Cheo Feliciano. Beleef deze blijen ritmische muziek mee tijdens hun optreden bij hotel De Zwaan. Bezetting: Piano en zang - Simon Haverkate, Trompet – Frank Groen, Bas - Roy Huiskes, Percussie – Jasper Hilgerink, Tenor saxofoon - Bennie Hilgerink, Percussie – Jeroen Strengers, Trombone - Gert Nijenbanning, Zang en percussie – Charlina Smit.


De Hofjazzband - Dixiland, Blues en jazz

De Hofjazzband heeft een rijke historie. Meer dan 40 jaar spelen zij al de onvervalste dixieland uit de jaren 20 / 30 en blues- en jazzmuziek uit de 50’er jaren. In hun naam weerklinkt hun afkomst; alle leden zijn afkomstig uit de Hof van Twente; Delden, Goor, Diepenheim en Markelo. Zij helpen ons op weg bij de start van de wandeling met hun verfrissende muziek. De bezetting is: Trompet - Harry Masselink, Klarinet - Henk Bergevoet, Saxofoon - Evert Heijmer, Vocals - Tonny Nijland, Drums - Freek Beld, Banjo/gitaar - Ron Heijer, Bass/vocals - Henk Sprick, Piano - André Bomers.


Soundscape

Vocal Group "Soundscape” uit Enschede is een kleine vocal group met een bijzonder repertoire. Alle songs zijn door hun dirigent en arrangeur Rogier IJmker op een nieuwe en verfrissende manier gearrangeerd, waardoor de groep in vergelijking met andere groepen een uniek en eigen geluid heeft. Het repertoire bestaat uit nummers van bekende, maar ook van minder bekende artiesten. Op de songlist voor de Muzikale Wandeling in Delden op 7 oktober 2018 staan o.a.: 'Undisclosed Desires' (Muse), 'Laura Palmer' (Bastille), 'No Roots' (Alice Merton) en 'Ken je mij?' (Huub Oosterhuis)."


Jonatan Kuhlmann

Jonatan Kuhlmann, 21 jaar, studeert aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Zwolle. Toen hij 13 was begon hij met piano lessen. Inmiddels heeft hij 6 jaar les gehad van Stefan Blaak. In 2012 en 2014 nam hij deel aan het Prinses Christina Concours. Na een bijzondere vermelding de 1e keer, won Jonatan in 2014 de Donemus prijs, voor de beste uitvoering van een Nederlandse compositie ('The body of Your Dreams' van Jacob ter Veldhuis). Twee jaar geledenslaagde hij op de muziekschool te Borne met lof voor het D-examen. In Delden zal Jonatan o.a. werk van Frederic Chopin en van Aram Khachaturian laten horen. Het podium van Jonathan vindt u in huiskamer van Hagen aan de Zuiderhagen 18.
advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.