nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

muzikale wandeling door delden viert 10jarig jubileum

Terug

Muzikale Wandeling door Delden viert 10-jarig jubileum

Wat in 2009 begon als project om geld te genereren voor de bouw van een ouderenhuis in Mpika Zambia, is in de daaropvolgende jaren uitgegroeid tot een vaste waarde op de culturele evenementenkalender van Delden: de Muzikale Wandeling. Honderden mensen hebben in die tijd genoten van zeer diverse muzieksoorten en door hun deelname duizenden Euro’s bijeen gebracht voor diverse projecten van de Projectengroep Deldense Kerken. Op 7 oktober vindt alweer de tiende editie van de Muzikale Wandeling door Delden plaats. Net als de voorgaande jaren worden weer 15 podia muzikaal bezet om de wandelaar te laten genieten.

Bijna 80 (voor een deel professionele) musici/vocalisten spannen zich geheel belangeloos in om de wandelaars te begeleiden op een onvergetelijke wandeling door het oude centrum van het stadje Delden. Klassiek in spel en zang, Jazz, Dixieland, Blues, Sixties, Salsa muziek uit Zuid Amerika, Harp en zang in diverse verschijningsvormen bieden de wandelaars voor elk wat wils. Nadat burgemeester Ellen Nauta daartoe het sein heeft gegeven start de wandeling op 7 oktober om 12.15 vanaf de Markt. Dit onder opwekkende muzikale begeleiding van de Hofjazzband.

Daarna zullen op de verschillende locaties, van huiskamer, restaurant, oud station tot kerk, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur concerten worden gegeven van ongeveer 20 minuten. Om 16.00 vindt in de Oude Blasius het slotconcert plaats waarbij de meeste musici nog een keer optreden zodat iedereen een goede indruk krijgt van al hetgeen de wandeling heeft geboden.

De opbrengst komt ten goede van een onderwijsproject in Migumomiri (Kenia) waar de Projectengroep Deldense Kerken voor kinderen in totaal 90 schooljaren voortgezet onderwijsfinancieren om hen en de gemeenschap uitzicht te bieden op een betere toekomst. Het betreft een meerjarenproject gedurende de looptijd van de middelbare schoolopleiding. Voor 300 euro per jaar wordt de kinderen een onderwijs voedselprogramma, schooluniform, persoonlijke verzorging, leermiddelen, begeleiding bij onderwijs en in thuissituaties en deelname aan sportdag of schooluitje geboden.

De organisatie hoopt weer op een grote deelname. “Door deel te nemen kunnen de wandelaars enorm genieten van divers en kwalitatief hoogwaardige muziek en helpen zij ons om de jeugd van Migumomiri uitzicht te bieden op een betere toekomst.” Naast het onderwijsproject in Migumomiri steun de PDK een onderwijs project van onze plaatsgenoot Annelies Verhagen op Soelawesie Indoniesië en Mama Josephine Bakhita bij de opvang, revalidatie en opleiding van gehandicapten in Tanzania.

Passe-partouts zijn in voorverkoop vanaf 21 september verkrijgbaar bij de VVV/Touristinfo Delden aan de Langestraat 29 en de Wereldwinkel aan de Kortestraat voor 12.50 euro. Op 1 oktober bij de VVV/Touristinfo Delden vanaf 11.00 uur voor 15.00 euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meewandelen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.