nu 19°
Weerbericht Delden
lichte regen
23:00
15°
matige regen
02:00
14°
lichte regen
05:00
11°
half bewolkt
08:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nacht van delden gaat toch door feest is op 14 juli

Terug

Nacht van Delden gaat toch door - Feest is op 14 juli

Er komt dit jaar toch een Nacht van Delden. Eind mei maakte de Stichting Mei Feesten Delden bekend dat het feest niet zou doorgaan. Voor een groepje Deldenaren bleek het een onverteerbaar idee om aan de traditie van 16 jaar een (voorlopig) einde te maken. De afgelopen tijd werd er druk overlegd en deze week ging het sein op groen. Op zaterdag 14 juli gaat ‘De Nacht’ gewoon om 21.00 uur van start in het centrum van Delden.

Traditie

“De Nacht van Delden is de afgelopen 16 jaar uitgegroeid tot een traditie en wij, en met ons vele andere inwoners­­, vonden het jammer dat daar een einde aan zou komen”, vertelt Theo Poppe, een van de mensen achter de doorstart. “De afgelopen weken hebben we er alles aan gedaan om het alsnog rond te krijgen en uiteindelijk is dat gelukt. We hebben ook een mooie band op het oog en hopen die zo snel mogelijk te kunnen presenteren.”

Opzet

Aan de opzet wordt zo min mogelijk getornd. “Door de aanpassingen aan het Ressingplein schuiven we wel een stuk door naar achteren. Op het stuk voor de ‘Pijp van Schneider’ hebben we meer ruimte dan op het stuk richting de Langestraat.” Hoewel er weinig tijd in om alles te regelen, wordt er ook geprobeerd om de samenwerking met de Deldense verenigingen in stand te houden. Die leveren traditioneel het personeel achter de bar. “Het moet een evenement blijven dat breed wordt gedragen, en we proberen dan ook de verenigingen erbij te betrekken.”

Toekomst

Hoe de toekomst van de Nacht van Delden eruit zal zijn is nog ongewis. Er zijn de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met de Stichting Sportplezier Hof van Twente, organisator van de Deldense Sportweek. Deze organisatie zag dit jaar geen kans het evenement voort te zetten, maar mogelijk volgend jaar wel. Poppe: “We gaan na afloop van het evenement kijken hoe de toekomst eruit zal zien. Het belangrijkste voor Delden is dat het evenement behouden blijft.”

Maibaumfeest

Op de zondag na de Nacht van Delden wordt op dezelfde locatie voor het eerst een Maibaumfeest gehouden. Het plein wordt dan in Duitse sferen gebracht met biertafels en bijpassende muziek. Ook wordt er geheel volgens traditie een Maibaum opgericht bij het Ressingplein. Poppe: “Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Volgend jaar zal het in mei op de agenda staan, maar we hebben er nu om organisatorische redenen voor gekozen het te koppelen aan De Nacht. Het Maibaumfeest gaat op 15 juli om 11.00 uur van start en zal duren tot ongeveer 18.00 uur.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.