nu 14°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nationaal opera en concert koor bezingt de liefde bij delden klassiek

Terug

Nationaal Opera en Concert Koor bezingt de liefde bij Delden Klassiek

Zondag 10 december 2017 treedt op bij Delden Klassiek het Nationaal Opera en Concert Koor onder leiding van Frank Hameleers. In de december maand brengt het koor, zeer toepasselijk, muziek met het thema Liefde ten gehore. De verboden liefde, de liefde voor Maria, de onbeantwoorde liefde en de onmogelijke liefde. Aanvang 16:00 uur, zaal open 15:15 uur. Losse kaarten voor dit concert € 16 via de website van Delden Klassiek.

Het Nationaal Opera en Concert Koor (NOCK) is begin 2013 ontstaan vanuit het koor van de Nederlandse Reisopera. Het NOCK heeft meegewerkt aan diverse grote operaproducties in Nederland. Naast deze producties was het koor o.a. betrokken bij concertante uitvoeringen van de Johannes Passion en een aantal concerten met het operarepertoire van het Orkest van het Oosten. Het NOCK staat onder de artistieke leiding van dirigent Frank Hameleers. Frank studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Max van Egmond en Jan Pasveer. Van 1980 tot 2009 was hij als tenor verbonden aan het Groot Omroepkoor. Hij was gastzanger bij het Amsterdam Baroque Choir, Cappella Amsterdam en het wereldberoemde Nederlands Kamerkoor en trad op als solozanger.

Het programma bestaat uit werk van diverse componisten met als belangrijk thema Liefde. Begonnen wordt met koor- en solofragmenten uit de romantische en zeer melodieuze Romeo en Juliette naar het boek van Shakespeare van de Franse componist Charles Gounod: de verboden liefde. Vervolgd wordt met twee stukken van de belangrijkste Italiaanse opera componist Guiseppe Verdi waarin de liefde voor Maria tot uiting komt. Ook bij een deel uit de hemelse Vespers, een schitterend werk van Sergei Rachmaninov wordt daaraan gerefereerd. Onbeantwoorde liefde komt naar voren bij koor- en solodelen uit Jevgeni Onegin naar de gelijknamige roman van Aleksandr Poesjkin gecomponeerd door Pjotr Tsjaikovski. Afgesloten wordt met twee delen uit Leonard Bernstein’s West Side Story. Een verhaal over een onmogelijke liefde.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.