nu 13°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
16°
geheel bewolkt
14:00
20°
lichte regen
17:00
21°
zwaar bewolkt
20:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nederlands blazers ensemble met cellist pieter wispelwey in delden

Terug

Nederlands Blazers Ensemble met cellist Pieter Wispelwey in Delden

Zondag 17 februari klinkt een bijzonder programma in de Oude Blasiuskerk in Delden. Het Nederlands Blazersensemble combineert in haar concert op uitnodiging van Delden Klassiek twee van de mooiste stukken van Antonín Dvorák. De Serenade voor blazers is voor het NBE een hoeksteen van het eigen repertoire. Het wereldberoemde celloconcert is speciaal voor dit programma in een splinternieuw Blazers-jasje gegoten door de Tsjechische componist Jan Dušek. Solist is de bekende Nederlandse cellist Pieter Wispelwey.

Nederlands Blazersensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van muziekprogramma's die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn. Het NBE combineert muziek van alle soorten en maten die de zinnen en de verbeelding prikkelt. Het is een feest om het ensemble te zien spelen.

Pieter Wispelwey

Pieter Wispelwey (1962) behoort tot de eerste generatie cellisten die zowel de moderne als de barokcello meester zijn. Zijn repertoire reikt van Bach tot Schnittke, Elliot Carter en speciaal voor hem geschreven composities. Bij de ontwikkeling van zijn muzikale persoonlijkheid werd hij begeleid door verschillende grootheden als Dicky Boeke en Anner Bijlsma (Amsterdam), Paul Katz (USA) en William Pleeth in (UK). Wispelwey speelt zowel solo met symfonieorkesten als in kamermuziekverband en speelde in vele mooie concertzalen in o.a. Londen, Parijs, Sydney en New York. Hij wordt een van de meest charismatische musici van zijn generatie genoemd.

Locatie en kaarten

Het concert vindt plaats in de Oude Blasiuskerk te Delden op zondag 17 februari, aanvang 16.00 uur. Zaal open om 15.15 uur. Let op: kaarten voor dit concert à € 16 zijn tijdelijk alleen te bestellen via e-mail info@deldenklassiek.nl of telefoon 074 3766694. Meer informatie vindt u op de website van Delden Klassiek www.deldenklassiek.nl.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.