nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nep krantenbezorger dupeert deldense jongeren

Terug

Nep krantenbezorger dupeert Deldense jongeren

Een euro, soms twee en als je heel veel geluk hebt komt er zelfs een briefje van vijf tevoorschijn. Voor de jongeren die het hele jaar kranten en weekbladen bezorgen, is de week voor kerst er een om naar uit te kijken. Ze mogen dan eenmalig langs de deuren in hun wijk om de mensen fijne feestdagen te wensen. De bewoners bedanken de bezorger op hun beurt met een kleine financiële bijdrage.

Emy Lehr uit Delden had al een mooie bestemming bedacht voor het extra zakcentje dat ze zou ophalen in haar wijk. De 13-jarige gaat volgende week shoppen met haar moeder in Amsterdam en dan is het altijd fijn om wat achter de hand te hebben. Het gehoopte bedrag van 100 euro kwam er echter niet. Iemand bleek de kaartjes met kerstgroet te hebben meegenomen en is vervolgens zelf langs de deuren gegaan om het geld te incasseren.

Toen Deldense scholier op woensdag haar weekbladen ophaalde om rond te brengen, lagen de verwachte kaartjes er niet bij. “We dachten eerst dat ze misschien pas volgende week zouden komen”, vertelt moeder Ilona Koiter. Uit navraag bij de depothouder bleek echter dat ze wel degelijk klaarlagen op 20 december. Gelukkige waren er nog wat over zodat Emy een week later alsnog langs de deuren kon gaan.

De vreugde over de oplossing was van korte duur toen de depothouder even later opnieuw belde met de mededeling dat iemand de kaartjes bewust had meegenomen om vervolgens in verschillende wijken het geld van de bezorgers op te halen. “Toen Emy de beschrijving van de man hoorde, kwamen de tranen. Ze was hem onderweg tegengekomen. Het idee dat hij haar mogelijk in de gaten heeft gehouden vinden we nog schokkender dan hij langs de deuren is gegaan in haar wijk.”

De reacties op berichten en de media en op Facebook leidden tot veel verontwaardiging over de situatie. Veel mensen lieten weten Emy alsnog een bijdrage te geven voor haar werk.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.