nu 13°
Weerbericht Delden
onbewolkt
02:00
10°
onbewolkt
05:00
onbewolkt
08:00
onbewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

niels visschedijk uit delden nederlands kampioen met sushi van de slager

Terug

Niels Visschedijk uit Delden Nederlands kampioen met ‘Sushi van de Slager’

Niels Visschedijk mag zich sinds deze week Nederlands Kampioen noemen. De 18-jarige Deldenaar deed vorige week mee aan de Slavakto in Utrecht, een vakbeurs voor de slagersbranche waaraan verschillende wedstrijden en prijzen gekoppeld zijn. Visschedijk, zoon van slager Jan Visschedijk uit Delden, sleepte in de categorie snack het goud met ster in de wacht met zijn eigen creatie: ‘Sushi van de Slager’. Het verhaal werd nog mooier toen hij afgelopen maandag werd gevraagd om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. In de Jaarbeurs kreeg hij te horen dat hij Nederlands Kampioen bij de jeugd is geworden.

“Een complete verrassing”, zo vertelt Visschedijk, die anderhalf jaar geleden begon met zijn slagersopleiding. “Ik heb lang nagedacht over wat ik in zou sturen en ben uiteindelijk op het idee ‘Sushi van de Slager’ gekomen.” Het gerecht bracht hij samen met keurslager Thijs Pots uit Hengelo, waar hij vier dagen in de week werkzaam is, naar Utrecht. “In totaal kon het gerecht honderd punten verdienen en die pakte ik allemaal.” Deze week kwam daar dus het Nederlands Jeugdkampioenschap nog bovenop. “Voor mij is dat een geweldige motivatie om door te gaan in dit prachtige vak.”

‘Sushi van de Slager’ kent nu nog drie variaties: een rol gemaakt van gerookte zalm en biefstuk een rol gemaakt van serranoham gevuld met varkensfilet, kaas, prei en ui en een rol met carpaccio. Het is te koop bij slager Pots in Hengelo en zal binnenkort ook bij slagerij Visschedijk in Delden te verkrijgen zijn.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.