nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nieuw deldens museum no hero zoekt 100 vrijwilligers

Terug

Nieuw Deldens museum ‘No Hero’ zoekt 100 vrijwilligers

Het nieuwe Deldense museum ‘No Hero’ in de voormalige rentmeesterij is op zoek naar een grote groep vrijwilligers uit Delden en omgeving voor de hulp bij verschillende taken. In totaal zijn er zo’n 100 mensen nodig onder andere voor de garderobe, de kassa en in het restaurant. Tevens zoekt initiatiefnemer Geert Steinmeijer nog een kok. Op zondag 15 april 2018 opent het museum aan de Hengelosestraat voor het eerst de deuren.

“Naast het betaalde personeel zijn wij ook op zoek naar een honderdtal vrijwilligers”, zo vertelt woordvoerder Boris De Munnick. “Net al bij het personeel, en ook de bezoekers, richten wij ons hierbij op Delden en de directe omgeving. Wij vinden het heel belangrijk dat het een museum wordt voor iedereen en we hopen een sterke band op te bouwen met Delden door de inwoners als vrijwilliger bij de organisatie te betrekken.” Op 27 januari kunnen genodigden van 11.00 uur tot 14.00 uur een kijkje nemen in het nieuwe museum. “Wie interesse heeft om als vrijwilliger betrokken te worden bij Museum No Hero is op 27 januari tussen 11.00 en 14.00 ook welkom aan Hengelosestraat 2.”

Voor de beperkte parkeergelegenheid rondom het museum is nog geen definitieve oplossing gevonden. Hier werden onder andere in de gemeenteraad vragen over gesteld omdat er gevreesd wordt voor een scenario zoals dat zich eerder voordeed bij nieuwe museum More in Ruurlo. De Munnick laat weten dat er geen discussie is of er extra plekken moeten bijkomen “Wij zijn momenteel in gesprek met verschillende partijen en verwachten hier snel duidelijkheid over.” Er wordt onder andere gekeken of er aan de achterzijde van Het Witte Paard mogelijkheden zijn.

Tevens werd bekend dat het museum wordt opgedeeld in twee delen: de bovenverdieping waar een ‘permanente’ tentoonstelling komt met zo’n 125 kunstwerken. En een wisselexpositie op de begane grond. Ook zijn er in de tuin verschillende beelden te zien.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.